Haber

7 Ekim’den bu yana 332 İsrail askeri hayatını kaybetti

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail sınırlarına düzenlediği operasyon ve İsrail’in misillemesiyle başlayan savaşta İsrail ordusu ağır kayıplar verdi. Ordu Sözcüsü Hagari, 27 günde 332 askerin öldüğünü açıkladı.

GAZZE’DE 9 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir operasyon başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı. Okulları, evleri ve camileri bombalayan İsrail, sivillerin sığındığı hastaneleri bile vurdu; Yüzlerce insanı katletti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de ölenlerin sayısının 9 bine yükseldiğini açıkladı.

ÖLDÜRÜLEN İSRAİL ASKERİNİN SAYISI 300’Ü AŞTI

İsrail ordusu da tanklarıyla karadan Gazze’ye sızma operasyonu yürütüyor. Ancak İsrail ordusu Kassam Tugayları’nın direnişiyle karşılaştı ve ağır kayıplar verdi. Ülkede büyük şok yaratan gelişmelerin ardından İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, son gelişmeleri aktardı. Hamas’ın tutuklu sayısının 242’ye çıktığını belirten Hagari, “7 Ekim’den bu yana 332 askerimiz hayatını kaybetti.”

Öte yandan 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 1.405, yaralananların sayısı ise 5.431 oldu.

kazimkarabekirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu