Haber

‘Adana merkezli deprem’den endişe duyanlar evlerine dönemezler

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından yaklaşık bir hafta sonra evlerine dönmeye başlayan Adanalılar, 20 Şubat’ta meydana gelen 2. Hatay merkezli depremin ardından yine geceyi toplanma alanlarında geçirdi. ‘Adana merkezli deprem’ uyarılarıyla alarma geçen halk, evlerine dönmekte tereddüt ediyor.

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Adana’da bölge halkı geceyi çadır kentlerde geçirmeye başladı. Kentte yaklaşık 1 hafta kaldıktan sonra çok sayıda kişi evlerine döndü. Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 20 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından aynı korkuyu yaşayan bölge halkı evlerini terk ederek geceyi toplanma alanlarında geçirmeye başladı. Uzmanların ‘Adana merkezli deprem’ uyarılarının ardından kaygısı artan vatandaşların çoğu evlerine dönmeye korkar hale geldi. Çevre illerden Mersin başta olmak üzere birçok Adanalı yaylaya ve yazlık alanlara gittiği için şehirde sokak ve sokaklardaki sessizlik dikkat çekiyor.

‘BU PSİKOLOJİYLE EVİME DÖNEMEYECEĞİM’ 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından merkez Çukurova ilçesindeki panayır alanına sığındıklarını, 16 Şubat’ta da eve döndüklerini belirten Asiye Adıyaman, “Eve döndük. ama hatay depremi olunca tekrar buraya geldik.Bu durum bizi çok kötü etkiledi.Psikolojik olarak çıkmaza girdik.Depremde yine evden kaçtık.Adana’da 2014’te deprem olacak dedikoduları var. 28. Ne kadar çok düşünürsem tansiyonum o kadar yükseliyor.”

camliyaylahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu