Haber

Ankara’da Uyuşturucu Şebekesine Karşı Operasyon: 210 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yabancı uyruklu Jumakhan Ulus’un yönettiği uyuşturucu şebekesine yönelik Ankara merkezli 32 ilde düzenlenen operasyonda 210 kişinin gözaltına alındığını ve çetenin imha edildiğini duyurdu. Çetenin şu ana kadar incelenen banka hesaplarına 135 milyon liralık para akışı yapıldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, lideri Afgan uyruklu Jumakhan Ulus’un olduğu uyuşturucu örgütünün çökertildiğini bildirdi. ‘Narkoforce’ operasyonları kapsamında Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskisehir, Hatay’da koordineli olarak aralarında yabancı uyruklu 210 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden. İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Tekirdağ, Tokat, Yozgat ve Zonguldak’ta yakalanıp gözaltına alındı.

Kocası cezaevine girince örgütün liderliğini üstlendi.

İzmir’de yakalanan elebaşı Jumakhan Ulus’un, eşi İlayda Ulus’un tutuklanmasının ardından ağın liderliğini üstlendiği ortaya çıktı. 2020 yılında ülkeye yasal olarak giriş yapan Ulus’un herhangi bir mal varlığının veya şirketinin bulunmadığı, tüm süreçleri eşi aracılığıyla yürüttüğü bildirildi. Sınır ülkelerinden Türkiye’ye getirdiği uyuşturucuları yabancı uyruklu kişiler aracılığıyla satan Ulus’un, elde ettiği haksız kazançları eşi ve diğer örgüt yöneticileri aracılığıyla akladığı belirlendi.

İlaç satışlarını dijital ortamlarda gerçekleştirdiler

Şebekenin yüz yüze değil sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışı yaptığı bildirildi. ‘Torbacı’ isimli kişilerin kendilerine gönderilen satış taleplerini organizasyon yöneticilerine ilettiği, para transferinin ise banka hesapları üzerinden yapıldığı belirlendi. Uyuşturucuların satıcının belirlediği bir yere saklanması ve alıcının telefonla yönlendirilmesi yoluyla teslimat işleminin gerçekleştiği bildirildi.

135 milyon liralık para akışı

Operasyonda 10 şüphelinin mal varlıklarına da el konuldu. Devam eden operasyonda şu ana kadar 33 kilo 513 gram narkotik madde, 6 bin 659 narkotik hap, 79 bin 238 ABD doları, 36 bin 500 euro, 274 bin 776 lira, yeşil reçeteli ilaç ve 3 silah ele geçirildi. Öte yandan şu ana kadar incelenen örgüt üyelerinin banka hesaplarına 135 milyon lira para aktığı ortaya çıktı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu