Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik algı operasyonları çürüdü! Bunların hepsi saçmalık

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, birçok sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafları organize bir şekilde paylaştı.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orijinal olduğu iddia edilen bir fotoğrafı paylaşıldı.

İDDİALAR YALAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın camide ayakkabıyla namaz kılarken çekilmiş fotoğrafı Twitter’da gündem oldu. Paylaşım kısa sürede çok sayıda görüntülendi. İddiaya konu olan fotoğrafın daha önce paylaşıldığı belirlendi. Fotoğraf, Nisan 2023’te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir iftar toplantısında seccadeye bastığı anların gündeme gelmesiyle yeniden paylaşılmıştı.

FOTOMANTAJ olduğu ortaya çıktı

Ancak fotoğrafın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı camide ayakkabıyla gösterdiği iddiası doğru değil. Fotoğrafa Erdoğan’ın başı sonradan eklendi. Orijinal fotoğrafta Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Erdoğan’ın olduğu yerde.

6 Temmuz 2016 tarihli Mekke Gazetesi’nin haberine göre fotoğraf, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, eski Lübnan Başbakanı Hariri ve diğer kraliyet mensupları ve siyasetçilerin Ramazan Bayramı namazı kılmak için bir meydana geldiği sırada çekildi.

Aynı habere ilişkin fotoğraflar 6 Temmuz 2016’da başka haber sitelerinde de yer aldı. Buradan bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı camide ayakkabıyla gösteren fotoğrafın montaj olduğu anlaşılıyor. Orijinal fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Erdoğan’ın yüzü fotoğrafa sonradan eklenmiş.

ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ TAŞIMAYA GİRDİ

Ortaya çıkan bir başka fotoğrafta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Obama’nın camiye ayakkabıyla girdikleri iddia edildi. Eski ABD Başkanı Obama, 7 Nisan 2009’da Ayasofya’yı (2009’da müze oldu) ve Sultanahmet Camii’ni gezdi ve dönemin başbakanı olan Erdoğan’a giderken Obama’ya eşlik etti.

ZİYARETLE İLGİLİ GÖRÜŞLER İDDİALARI REDDETTİRDİ!

Erdoğan ve Obama ayakkabılarını çıkardıktan sonra Sultanahmet Camii’ne girdiler. Ziyaretle ilgili tüm görüntüler iddiaları yalanladı.

AYAKKABIYLA CAMİ GİRME İDDİALARI

Birçok sosyal medya hesabından organize bir şekilde paylaşılan fotoğraflar hakkında Dezenformasyon Merkezi ile işlem yapılması, “Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye ayakkabıyla girdi”Argümanlarını da yalanladı.

Merkezden yapılan açıklamada, söz konusu fotoğrafların caminin içinde değil dışında çekildiği, Önder Erdoğan’ın camiye girerken ayakkabılarını çıkardığı ve bunun fotomontaj olduğu belirtildi.

Fotoğrafın caminin içinde değil dışında çekildiği ortaya çıktı

Fotoğrafın 2 Eylül 2018’de Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin açılış töreni sırasında çekildiği belirlendi. Dar açıdan kesilerek manipüle edilmiş fotoğrafın geniş açılı orijinal hali incelendiğinde fotoğrafın caminin içinde değil dışında çekildiği açıkça görülüyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu