Ekonomi

Dolar/TL 28.12’den işlem görüyor

Dün yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 28,10 seviyesinde tamamladı. Dolar/TL yeni güne değer kazancıyla başladıktan sonra şu sıralar 28.12 seviyesinde işlem görüyor.

EURO VE Pound NE KADAR?

Aynı zamanda euro/TL 29,80’den, pound/TL ise 34,17’den satılıyor. Dolar endeksi şu anda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 106,3 seviyesinde bulunuyor.

PİYASALAR FED VE ORTADOĞU ODAKLI

Analistler, tahvil piyasalarında satış baskısının gücünü kaybettiğini ve Orta Doğu’daki çatışmalara ilişkin belirsizliklerin yakından takip edildiğini belirtti.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) büyük olasılıkla önümüzdeki üç toplantıda politika faizini sabit bırakacağına işaret eden fiyatlamanın güçlenmesinin önümüzdeki döneme ilişkin belirsizlikleri azalttığını, bu durumun yatırımcıların daha fazla risk görmesine de yardımcı olduğunu belirtti. gelecek.

Tahvil piyasalarındaki hareketliliğin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunun altını çizen analistler, hafta başında yüzde 5,02 ile son 16 yılın zirvesine ulaşan ABD 10 yıllık tahvil faiz oranının yaklaşık 19 baz puan gerilediğini bildirdi. puan bu seviyeden 4,83’e yükseldi.

GÖZLER HABER AKIŞINDA

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD’de yeni konut satışlarının yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtti. Teknik olarak dolar endeksinde 106 ve 105 seviyeleri güçlenecek. 107 noktanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

karapinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu