Haber

Dünyanın gözü Önder Erdoğan’da! ABD’den bir telefon daha!

Blinken, Colorado’da devam eden Aspen Güvenlik Forumu’nda Türkiye’nin Karadeniz tahıl işletmesindeki rolü ve Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye OLAĞANÜSTÜ BİR İŞ YAPARDI

Bir soruya göz kırpmak, “Türkiye, en başta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yakın çalışarak inisiyatifin sıfırdan hayata geçirilmesinde etkili oldu. Guterres, inisiyatifi sıfırdan hayata geçirmek için harika bir iş çıkardı.”söz konusu.

YENİDEN LİDERLİK ROLÜ ALMAK İÇİN SİZİ BEKLİYORUZ

göz kırpma, Bu nedenle, daha önce olduğu gibi dünyanın dört bir yanındaki insanların ihtiyaç duyduğu gıdayı uygun fiyatlarla alabilmesi için Türkiye’nin bu durumu tekrar rayına oturtmada liderlik rolü üstlenmesini bekliyoruz.”ifadesini kullandı.

Rusya’nın tahıl girişiminden geri adım attığı bir dönemde Türkiye’nin bu girişimi sürdürme çabalarına da değinen ABD Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’yı tahıl anlaşmasına döndürmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü belirtti.

RUSYA’NIN BARIŞLA İLGİLENDİĞİNE İLİŞKİN SIFIR KANIT GÖRÜYORUM

Blinken, Rusya’nın Ukrayna’nın Odessa limanını bombalamaya devam ettiğini belirterek, Kremlin’in savaşı sürdürmeye istekli olduğu görüşünü dile getirdi.

Blinken, “Rusya’nın anlamlı barış görüşmeleriyle ilgilendiğine dair herhangi bir kanıt görürsek, üzerine atlayan ilk kişi biz olacağız. Ne yazık ki Rusya’nın (barış) ilgilendiğine dair sıfır kanıt görüyorum ve asıl sorun bu.” dedi.

Blinken, Putin’in “Ukrayna’dan daha uzun süre savaşmaya devam edebileceğine ve Ukrayna’nın tüm destekçilerini geride bırakabileceğine inanmaya devam ettiğini” söyledi ve Rusya’yı bu niyetinden caydırmanın “hayati” olduğuna dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı, Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin ile Putin arasında yaşanan gerginliğe işaret ederek, “Sayın Prigojin’in yerinde olsam çok endişelenirdim. NATO’nun açık kapı politikası var, Rusya’nın açık pencere politikası var.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu