Haber

Edirne İpsala’da Sulama Birliği toplantısı yapıldı

Erdoğan DEMİR- Volkan Gazetesi / EDİRNE (İGFA) – Toplantının açılışında konuşan Vali Kırbıyık, Hamzadere Sulama Birliği’nin bölge açısından çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Belirli bir düzen içinde, belli bir düzen içinde ilerleyerek, devamlılığını sağlayacak” dedi. gelecek yıllar için süreklilik, bu sulama hizmetinin kesintisiz, sorunsuz, en uygun maliyetlerle ve hem İpsala hem de İpsala için sağlanması Edirne için son derece değerlidir.Bu bağlamda Hamzadere’nin mevcut faaliyetlerini her zaman değerlendireceğiz. Sulama Birliği ve gelecek yılın planlaması birlikte.” söz konusu.

Hamzadere Sulama Birlik Lideri Eyüp Farsak yaptığı sunumda birlik faaliyetleri, bütçede yer alan maliyetler, öngörülen maliyetler, sulama çalışmaları, gelecek yıl planları ve 2023 bütçe planlaması hakkında bilgi verdi.

Ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan Vali Kırbıyık, “Şu anda 6 bin hektarlık bir alan sulanıyor. Bir an önce projelendirelim.Son ziyaretimizde bundan bahsetmiştik.P6 Bölgesinde 3 bin hektarlık bir alan var.Yani önümüzdeki yıl toplam 4.000 hektar araziyi sulamaya açmayı hedefliyoruz. Bu Hamzadere bölgesi için çok değerli.Sadece bugünü değil, yarını da planlamamız lazım.Biliyorsunuz burada 20 bin hektar sulamadan bahsediyoruz.O zaman gerçek ölçeği hissetmiş olacağız. Geleceği güçlü kılmak ve geleceğe daha kararlı adımlarla sağlam tutmak temel sorumluluğumuzdur.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu