Haber

Elon Musk, Twitter’da yeni CEO’sunu bulduğunu duyurdu.

Ekim ayında Twitter’ı satın aldıktan sonra aldığı işten çıkarma kararları nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen dünyaca ünlü milyarder Elon Musk, Twitter’ın CEO’luğundan ayrıldığını ve yeni bir kadın yönetici bulduğunu açıkladı.

Twitter’da yaptığı paylaşımda, “X/Twitter için yeni bir CEO tuttuğumu duyurmaktan heyecan duyuyorum. Yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacak.” Yeni CEO’nun kadın olacağı Musk’ın açıklamalarından anlaşılırken, şimdi kim olacağı belli değil.

Musk ayrıca birkaç hafta içinde Twitter’ın Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) görevini devralacağını da belirtti.

Geçen yıl Ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra CEO pozisyonunu da üstlenen Musk, Aralık ayında CEO’yu “devralacak kadar aptal” birini bulduğu takdirde kenara çekileceğini açıklamıştı. Bu durumda, ürün, yazılım ve işletim sistemlerinden sorumlu olacağı Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak çalışacağını kaydetti.

Wall Street GazetesiGazetesi konuya yakın kaynaklara dayanarak Linda Yaccarino’nun bu pozisyon için görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

ReutersMusk’ın paylaşımının ardından iki kaynağa dayandırdığı haberde, Musk’ın CEO pozisyonu için Yaccarino’yu tercih etmiş olabileceğini belirtti.

Yaccarino Musk’a övgüde bulundu

Yaccarino, NBCUniversal’ın reklam satış bölümünün yönetici başkanıdır. Geçen ay bir reklam konferansında Musk ile röportaj yaparak izleyicileri Musk’ı alkışlamaya teşvik etti ve Musk’ın çalışma ahlakını övdü.

Yaccarino, “Bu odadaki insanların çoğu beni tanıyor ve iş ahlakımla gurur duyduğumu biliyorsunuz” dedi ve devam etti: “Dostum, ikizimi buldum.”

Yaccarino, 2011 yılında NBCUniversal’a katıldı. Daha önce Turner Entertainment’ta 15 yıl çalışan Yaccarino, şirketin reklam satış hizmetlerini dijital geleceğe taşıma görevini üstlendi.

Twitter çalışanlarını kovdu

Musk, Ekim ayında Twitter’ı devraldıktan sonraki ilk iki haftasında büyük değişiklikler yaptı. Twitter’ın önceki CEO’su Parag Agrawal ve birkaç yöneticisi derhal kovuldu ve Kasım ayında çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkardı.

Kendisini “ifade özgürlüğünün mutlak savunucusu” ilan eden Musk, Twitter’ın nefret ve kutuplaşma platformuna dönüşmemesi için satın aldığını duyurdu.

rtr, dpa, AFP/SSB, JD

haberkoycegiz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu