İş

Güney Egeli Kadın Kooperatifleri ‘KUŞAKK’ta buluştu

AYDIN (İGFA) – GEKA Aydın, Denizli ve Muğla Ticaret Vilayet Müdürlükleri işbirliğiyle, her üç vilayetten yaklaşık 40 bayan teşebbüs kooperatifi temsilcisinin, bölgedeki düzgün uygulama örneklerini görmeleri ve deneyim paylaşımı yapmaları için Kuşadası Bayan Teşebbüsü ve İşletme Kooperatifine (KUŞAKK) ziyaret gerçekleştirdi.

GEKA’nınÜretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SOP) faaliyetleri kapsamında düzenlenen aktiflikte öncelikle kooperatiflerin ulusal pazarlara entegrasyonuyla ilgili “İlham Veren Örnekler”ile üretici örgütlerine yönelik “Devlet Destekleri” hakkında bilgi verildi. Kuşadası Ticaret Odasıtoplantı salonunda bir ortaya gelen kooperatif temsilcilerine ulusal e-ticaret pazarları, instagram ve influencer reklamları, UNDP İşten Toplumsal Ahenge projesi kapsamında erişime açılan www.anadoludakiler.org sitesi hakkında sunum yapıldı.

KUŞAKK binası ve seramik atölyesinin ziyaret edildiği aktifliğin ikinci kısmındaKUŞAKK yetkilileri iştirakçilere, KUŞAKK Koop’un kurulma sürecini ve bu süreçte yaşadıkları tecrübeleri anlattılar. GEKA’nın”Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı” ile desteklediği “Kuşakk’tan Kuşağa Yaratıcı El Sanatları Projesi” kapsamında yapılan çalışmalara da değinen KUŞAKK yetkilileri, Kuşadası’na has mahallî motifleri ve el sanatlarını geliştirerek katma bedeli yüksek özgün ikramlık eşya, aksesuar ve dokumacılık eserleri üzere geniş bir yelpazede üretim yaptıklarını anlattılar.

Ziyarete Aydın Ticaret Vilayet Müdürü Arif Aksu, Muğla Vilayet Müdürü Gülşah Yalçınkaya ve Denizli Ticaret Vilayet Müdürlüğü temsilcileri Hatice Dağ Topuz ve Nesrin Çetinkaya ile GEKA Aydın Yatırım Dayanak Ofisi Koordinatörü Numan Katıksız, uzmanlar Gülşah Öselmiş, Nazlıcan Nasırlar ve Hüseyin Çiftci iştirak sağladı.

Ziyaret kapsamında, Güney Ege kooperatiflerinin tanışması ve yeni iş ağları oluşturmaları sağlanarak gelecekte kurulacak mümkün işbirliklerinin de önü açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu