Haber

İmamoğlu’nun hapis cezasına çarptırılmasının ardından Almanya gezisini iptal eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye dönüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. Açılan dava sonucunda İmamoğlu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, Almanya gezisinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu bir atılım yaptı.

KILIÇDAROĞLU EVE DÖNÜYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun cezasının ardından yurda dönme kararı aldı. Almanya’dan özel uçakla gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki saatlerde Türkiye’ye inmesi bekleniyor.

SOSYAL MEDYADA OLUŞTURULDU

CHP Genel Başkanı, duruşma günü İstanbul’da İmamoğlu’nun yanında değil Almanya’da olduğu için sert eleştirildi. İmamoğlu’nu arayarak kendisine destek verdiği belirtilen Kılıçdaroğlu, daha sonra sosyal medya hesabından bir görüntü paylaştı.

Kılıçdaroğlu, paylaştığı görselde şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu, “Adalet, Adalet, Adalet” notunu düşürdüğü görüntüde, “Ekrem Başkan ve İstanbulluların yargılandığı davaya bakan hakim, “Sözlerin kime yöneltildiği belli, muhatap Şüphesiz Süleyman Soylu’ya söylenmiştir.”

“BU İNSANLAR İNSAN DEĞİL”

Beraat dışında bunu söyleyen hakimin her kararı saray talimatının ve kumpasın itirafı olacaktır. Sarayı son kez uyarıyorum, elinizi yargıdan çekin. Bu insanlar evsiz değil. Kararını ver.”

EKREM İMAMOĞLU NEDEN YARGILANIYOR?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019’da “31 Mart seçimini iptal edenler aptaldır” sözleri nedeniyle iddianame hazırladı.

Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu’nun “komisyon olarak çalışan kamu görevlilerini zincirleme şekilde aşağılama” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Görüşte ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ anlamına gelen 53’üncü maddesinin İmamoğlu hakkında uygulanması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu