Haber

İstanbul’da 37 kaçak göçmen yakalandı, 3 ev sahibine para cezası

İstanbul ‘da düzenlenen operasyonda 37 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler, yasal işlem yapılmak üzere geri gönderme merkezlerine teslim edilirken, onları barındıran 3 ev sahibine toplam 212 bin 380 lira para cezası verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, evlerini Türkiye’de yasa dışı olarak yabancı uyruklulara kiralayan ev sahiplerine Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından operasyon düzenlendi. Kaçak göçmen evleri için yapılan çalışmalarda Zeytinburnu ilçesinde 7 farklı adres tespit edildi. 2 Haziran’da koğuş şeklinde ranza sisteminin kurulduğu adreslere operasyon düzenlendi. Aramalar sırasında farklı uyruklardan 37 kaçak göçmen yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılması için geri gönderme merkezine teslim edildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda SK, SA ve İ.Ü. Şahıs isimli şahısların konutlarında kaçak göçmenleri barındırdıkları ve bu suretle haksız menfaat sağladıkları belirlendi. Operasyonla birlikte söz konusu evlerin sahipleri de yakalanarak gözaltına alındı. 3 ev sahibine barındırdıkları her kaçak göçmen için 5 bin 740 lira olmak üzere 212 bin 380 lira idari para cezası verildi. ‘Göçmen kaçakçılığı’ suçlamasıyla adli mercilere sevk edilen 3 zanlı serbest bırakıldı.

Kaynak: ANKA / Yeni

haber-kesan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu