Ekonomi

Kilis’te Deprem Sonrası İşletmelerin Yeniden Canlanmasına Yönelik Destek Programına İlişkin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kilis’te “Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Yeniden Canlandırılmasına Yönelik Destek Programı” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Depremden etkilenen illerdeki KOBİ’lerin geliştirilmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda “Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Yeniden Canlandırma Destek Programı” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kilis’te ticaretin yüzyıllardır sürdüğünü söyleyen Kilis Valisi Tahir Şahin, “Bu şehirde ticaret yüzyıllardır devam ediyor ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu destek çok kıymetli. Kent için Sayın Cumhurbaşkanımıza, onun liderliğindeki hükümetimize ve sahada hayata geçirilecek ilgili konulara teşekkür ediyoruz.” Kurum başkanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Kilis’te yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından 744 köy evinin ihalesi yapıldı ve bugün 351 bölgede konut inşaatları hızla devam ediyor. TOKİ’nin Deveciler ve Atatürk Mahallesi’nde yaptırdığı 645 ve 1099 konutun inşaatı hızla sürüyor. “Yaklaşık 645 konutta yüzde 75’e ulaştık. 6 Şubat’ın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız sahadaki tüm aktörler ve aziz milletimizle birlikte çalışıyor. Çok şükür bugünlere geldiğimizde binalar, fabrikalar başlıyor. 11 ilde üretim yapacağız” dedi.

Depremden etkilenen 11 ile 450 milyon dolar vereceklerini belirten Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “Destek 120 bin TL, 200 bin TL ve 500 bin TL olacak, destek 120 bin TL’ye kadar dağıtılacak. Bölgeye ve hasara göre 750 bin TL. Hasar durumuna göre can simidi desteği dağıtılacak.” “Olsa da hedefimiz 450 milyon dolarlık destek sağlamak. Kilis’te başvurular az. Kilis’ten 2 bin başvuru bekliyoruz çünkü az hasarlı çok var” dedi. – RAPOR

osmangazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu