Haber

Küba’da 133 ton tavuk eti çalmakla suçlanan 30 şüpheli

Güney Amerika ülkesi Küba’da devlete ait bir tesisten 133 ton tavuk eti çalan ve daha sonra çalınan eti sokakta satan 30 kişi, suçlu bulunmaları halinde 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Haklarında hukuki süreç başlatıldı.

Reuters’ın Küba devlet televizyonunda aktardığı habere göre şüpheliler, gıda kıtlığının yaşandığı ülkenin başkenti Havana’daki bir hükümet tesisinden 1600 kutu tavuk çalıp sattı, ardından bununla birlikte buzdolabı, dizüstü bilgisayar, televizyon ve klima aldı. .

‘ÇALINAN TAVUK BİR İL’İN ORTALAMA BİR AYINA yetiyordu’

Komünizmle yönetilen ülkede, 1959’daki Küba Devrimi’nden bu yana tavuk ‘belgeyle’ veriliyor. Devlet gıda distribütörü COPMAR’ın müdürü Rigoberto Mustelier, mevcut dağıtım ölçeği dikkate alındığında çalınan tavuk miktarının dağıtılabileceğini söyledi. bir ayda orta büyüklükte bir il. Yetkililer hırsızlığın ne zaman gerçekleştiğine dair bilgi vermezken, soğuk hava deposundaki sıcaklık değişimlerine dayanılarak olayın büyük ihtimalle gece yarısı ile 02.00 saatleri arasında meydana geldiği belirtildi.

Video görüntülerinde tavuk etlerinin kamyonlarla olay yerinden taşındığı görüldü. Olayla suçlanan kişiler arasında vardiya amirleri, tesiste çalışan bilgi sistemleri çalışanları, güvenlik personeli ve şirketle doğrudan bağlantısı olmayan kişiler de yer aldı.

ABD ticaret ambargosu ile karşı karşıya olan ve ekonomisi büyük ölçüde ithalata bağımlı olan Küba, özellikle son 4 yıldır gıda, ilaç ve diğer tüketim mallarında kıtlık çekiyor. Son olarak ülkede akaryakıt fiyatlarına 5 kat zam yapılması kararlaştırıldı. Ekonomik sıkıntı yaşayan bir ülkede, belgelerle dağıtılan gıda ürünlerinin halka planlanandan günler, haftalar, hatta aylar sonra ulaştırılabileceği söyleniyor.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu