Ekonomi

Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı İzmir’de yapılacak

İZFAŞ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, alandaki tüm paydaşları Fuar İzmir’de bir araya getirecek. İhracat ve ithalatın lokomotifi lojistik sektörü, Logistech Fuarı ile bir araya gelirken, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla panel ve seminerler de düzenlenecek.

İZFAŞ tarafından ikincisi düzenlenecek olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, 27-29 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya fuarlarında ön plana çıkarmak ve lojistik merkez üssü yapmak vizyonuyla yola çıkan Logistech Fuarı, bu yıl da alandaki tüm paydaşları bir araya getirecek. Coğrafi konumu, 8.500 yıllık tarihi ve liman kenti olması ile doğal bir lojistik merkez olan İzmir, fuarın yarattığı sinerji ile bu konumunu pekiştirmeyi hedefliyor.

2022 yılında küresel pazar büyüklüğünün 10,68 trilyon ABD doları olacağı tahmin edilmekte olup, dünya lojistik pazar büyüklüğünün e-ticaret gibi daha da genişleyen faktörler nedeniyle artan talep doğrultusunda 2032 yılında yaklaşık 18,23 trilyon ABD dolarına ulaşması beklenmektedir. bölüm. Ülkemizde payı giderek artan lojistik bölümü ise; Gerçek yere, doğru zamanda, doğru ölçülerde ve uygun fiyata teslim edilmesi açısından büyük değer taşımaktadır. Sektörün dünyaca ünlü markaları, Marsilya başta olmak üzere farklı ülkelerden liman işletmecileri; Deniz, kara, hava taşımacılığı firmaları, forwarder’lar, depolama ve yazılım gümrükleme hizmetleri veren ülkemizin sektörünün önde gelen firmalarının katıldığı fuarı yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Şehre ve ülkeye katkı

Bir önceki yıla göre sayı ve alan olarak ikiye katlanan fuarın ziyaretçi profilini, lojistik ihtiyaçlarına çözüm arayan önde gelen ithalat ve ihracat firmaları, lojistik tedarik zincirindeki tüm hizmet sağlayıcılar, ilgili kamu yöneticileri, hizmet veren acenteler oluşturuyor. uluslararası operasyonlar yürüten ve operasyonlarını Türkiye’de geliştirmek isteyenler. . İş ortaklarına ve ziyaretçilerine lojistik sektörünün tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin tam ortasında yer aldığı bir deneyim yaşatan Logistech, yaratacağı sinerji ile ülkemizin lojistik performansını artırmayı, ülkemize yeni yollar açmayı hedeflemektedir. lojistik alanında ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmaktır.

Seminer, panel ve stant da dahildir.

Fuar süresince bölümün önde gelen isimlerinin katılımıyla etkinlikler, seminerler, paneller ve stantlar da düzenlenmektedir. Fuarın ilk gününde daire, oda ve dernek liderlerinin katılımıyla “Başkanlar Paneli” gerçekleştirilecek ve ardından lojistikle ilgili birçok değerli konunun gündeme geleceği oturumlar yapılacak. Fuar süresince yerli ve yabancı ziyaretçi ve katılımcıların yer alacağı iş geliştirme konseptinde etkinlikler gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Logiste’nin destekçileri Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Müdürlüğü (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası. (İZTO), Ege Bölgesi San. Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Deniz Ticaret Odası (İDTO), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTIKAD), Uluslararası Taşımacılar Derneği ( UND), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM), Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), İzmir Deniz Taşımacılığı Derneği (DND) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED) – İZMİR

gencajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu