Haber

Nurdağı ve İslahiye’de kurulacak geçici barınaklarla ilgili çalışmalar sürüyor

Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremden etkilenen 32 bin 500 kişilik geçici barınma alanlarının tamamlanması hedefleniyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen yerler arasında Nurdağı ve İslahiye ilçeleri bulunuyor.

“Yüzyılın afeti” olarak nitelendirilen depremlerde çok sayıda evin yıkılarak kullanılamaz hale geldiği iki ilçede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ve Tarım ve Köyişleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Emlak Konut, kesikli barınma alanlarının oluşturduğu yığma kargir yapılar, prefabrik ve konteynerlerin imalatı için Fever çalışmaları yapılmaktadır.

Nurdağı’ndaki kesintili barınma alanı ise 19 bin kişilik.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre Nurdağı ilçesindeki süreksiz barınma alanı diğer 2 bölümde 305 bin metrekare olarak planlandı. 19 bin kişinin barınacağı ve 3 bin 208 üniteden oluşacak bu alanlarda sosyal tesisler de olacak.

Tuğla evler yükseliyor

Alt yapı çalışmaları tamamlanan, zemin tesviye çalışmaları tamamlanan ve konteynerleri getirilen süreksiz barınma alanlarında tuğla evler yapılmaya başlandı.

Bu konutların ilk etabının kısa sürede teslim edilmesi hedefleniyor.

İslahiye’de 13 bin 500 kişilik geçici barınak

İslahiye’de 13 bin 500 depremzede, 2 bin 264 ünite ile 2 farklı süreksiz barınak alanında yaşayacak.

Toplam 190 bin metrekarelik alanlarda çocuk oyun alanları ve sporalanlar, kreş, okul, cami, sosyal tesis ve sağlık tesisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu