Haber

Oltu Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri Portekiz’e Gitti

Oltu Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen akredite proje ile toplam 7 öğretmen ve yönetici, Mesleki Eğitim Çalışanları yarıyıl tatilini iş başında işçi hareketliliği amacıyla değerlendirmek üzere Portekiz’in Porto kentine gitti.

Aynı zamanda Türkiye Ulusal Ajansı Ulusal Mesleki Eğitim Grubu’nun (nVET) üyesi ve uzmanı olan merkez müdürü Önser Yeğin, bölgedeki birçok çırak ve kalfanın AB ülkelerinde staj yapmasını sağlayarak istihdam edilmelerini sağladı. bu ülkeler.

Merkez Müdürü Önser Yeğin, çalışanların sömestr tatilini fırsata dönüştürmek amacıyla 22 Ocak – 1 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında bu hareketliliği düzenlediklerini, böylece çalışanların kendi alanlarındaki formasyonlarını geliştirip iyi uygulama örneklerinin aktarılmasını sağladıklarını söyledi. . Önser Yeğin ayrıca, bu hareketliliğin Türkiye’deki tatil dönemine denk gelmesinin sebebinin, öğrencilerin teorik derslerden mahrum kalmayacakları ve bu tatilde öğretmenlerin mesleki formasyonlarını geliştirerek mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağını, bunun da öğrencilerin Yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirip şöyle devam etti: “Portekiz’de mesleki eğitim okullarda okutulmaktadır.” “İşletmelerde uygun uygulamaların nasıl ele alındığını, pratik ve teorik eğitimlerin nasıl yürütüldüğünü aktarmak amacıyla işçilerin kendi alanlarındaki mesleki formasyonlarını geliştirecekler.”

Önser Yeğin, öğretmenlerin, bu tür eğitimin Türkiye’deki iki akredite merkezinden biri olan Oltu Mesleki Eğitim Merkezi’nin akreditasyonundan yararlandığını belirtti.

Motorlu Taşıtlar Teknolojisi öğretmeni Halit Dursun da mesleki formasyonlarına katkı sağlamak amacıyla 10 günlük işbaşı eğitimi alma ve uygun uygulamaları yerinde inceleme olanağı sağlayan Türkiye Ulusal Ajansı ve okul müdürü Önser Yeğin’e teşekkür etti. Halit Dursun; “Ziyaret ettiğimiz AB ülkesinde, alanlarımızla ilgili yeterli uygulama örneklerini ve mesleki uygulamaların nasıl yürütüldüğünü inceleyerek, kendi uygulamalarımızı karşılaştırma fırsatı bulacağız. Ayrıca bizim uygulamalarımızdan daha uygun uygulamalar varsa, bunları da inceleyerek kendi uygulamalarımızı karşılaştırma fırsatı bulacağız. Ülkemize transferlerini sağlayarak mesleki formasyonumuzu geliştireceğiz. Böylece öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili pratik bilgi ve becerileri Merkezimiz öğrencilerine aktararak kaliteli mesleki eğitim almalarını sağlayacağız.” Onların satın alınmasına da katkı sağlayacağız” dedi.

Merkez Müdürü ve Proje Koordinatörü Önser Yeğin, “Kırsalda ve Oltu gibi küçük bir ilçede bize böyle bir fırsat verdikleri için Türkiye Ulusal Ajans lideri İlker Astarcı’ya, Mesleki Eğitim Koordinatörü Yasemin Uz’a ve tüm Ulusal Ajans Mesleki Eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum. ” Türk ulusal ajansına şükranlarını sundu. – ERZURUM

haberhaskoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu