Haber

“Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir”

Molla Pir Adil Sünni Vakfı’nın depremzedeler için gönderdiği yardım malzemelerini Türkiye’ye getiren Kerkük Avcı Camii imam hatibi ve Irak Din Alimleri Kurulu Resmi Temsilcisi. Adil Mahmudve Türkmeneli TV Genel Müdürü M. Hanefi Uzunçam külliyedeki makamında, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu kabulde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye için Irak’ın toprak bütünlüğünün, siyasi ve idari birliğinin ve istikrarının korunması esastır.

Bu nedenle Irak siyasetinde Kerkük ile birlikte Irak’taki Türkmen varlığının korunması Türkiye’nin önceliğidir.

Türkiye’nin kadim düşmanlarının geçmişte olduğu gibi bugün de Irak’ta Türkmenleri hedef aldığını görüyoruz.

Türkiye, uluslararası hukukun meşruiyeti çerçevesinde, Kerkük ile birlikte Türkmen varlığını korumakta, komşusu Irak’ın birlik ve barışı için kardeşlik ve komşuluğun gereklerini yerine getirmektedir.

Asrın depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, acılarımızı paylaşan Türkmen kardeşlerimize, vakfımıza ve Irak halkına şükranlarımı sunuyorum.”

Kerkük Avcı Camii İmam Hatibi ve Irak Din Alimleri Meclisi Resmi Temsilcisi Adil Mahmut kabulden dolayı teşekkürlerini ileterek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye’de yaşanan deprem felaketi siz kardeşlerinizi, Irak halkını ve Irak Türkmenlerini derinden üzmüştür.

Vakfımızın organizasyonunda depremzedelerimiz için Bağdat, Felluce, Diyale, Samara ve Ambar’dan 15 tır büyüklüğünde yardım malzemesi getirdik.

Kerkük’teki Türkmenlerin varlığına, mal ve canına yönelik PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin artan saldırıları ve baskıları ne yazık ki devam etmektedir.

Irak’ın birlik ve barışının garantörü olan Türkmenler her türlü saldırıya rağmen Irak’ın egemenliği altında varlıklarını sürdüreceklerdir.

Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir.”

Toplantı, Topçu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Kalemi ve Cumhurbaşkanlığı kuruşunu Kerkük Avcı Camii İmamı Adil Mahmut’a takdim etmesiyle sona erdi.

habermutki.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu