Haber

Oyuncu Ogün Kaptanoğlu, arama kurtarma çalışmalarına katılarak enkazdan bir kişiyi çıkardı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilimizde ağır tahribata yol açtı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremden en çok etkilenen illerden biri, Hatay Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tek Yürek, Karagül, Meczup Gönül ve Mehmetçik Kutlu Zafer, Kardeşlerim ve Yetkinlik gibi birçok projede yer alan Ogün Kaptanoğlu, üyesi olduğu KIF Arama Kurtarma ekibiyle de bölgeye gitti.

“6.5 SAATLİK ÇALIŞMADAN SONRA ŞEVKET ağabeyimize kavuştuk”

Afet bölgesindeki çalışmalara katılan başarılı oyuncu, grubuyla birlikte enkaz altında kalan bir kişiyi kurtardı. Müdahale anlarını Instagram hesabından yayınlayan oyuncu şu ifadeleri kullandı: “KIF Arama Kurtarma ve ilk yardım timi olarak facianın 38. saatinde Hatay’a ulaşan 3. Arama Kurtarma Timi olduk. ağır hava koşulları nedeniyle Hatay Defne bölgesine 19 saatlik bir yolculukla kurtarma ekibine ulaştığımız an Antakya’da çalışmalarımıza başladık. Spor Koridorun karşısındaki pazar yerine konuşlandık ve kurtarma çalışmalarımıza başladık. Sabaha kadar süren 6,5 saatlik çalışma sonucunda profesyonel kurtarma ekip arkadaşlarımızla birlikte Şevket abimizi enkazdan çıkarmayı başardık. Abisi için son ana kadar direnen Halime’yi ambulansta yaptığımız tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Halime’nin Şevket’in kurtulduğunu görünce sevindiğini gördük, söylediklerini unutmayacağız. Şevket’in annesini, babasını, ablasını ve ablasını kaybettiğini üzülerek belirtmek isteriz. İnsan düşünmeden edemiyor, keşke sahip olduğumuz fırsatlar ve zaman bizim yanımızda olsaydı.”

“İNSANLAR EN İYİSİNİ BİZİM YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNEREK DEĞERLENDİRİLİYOR”

“Tarifsiz duygularımızla, tüm ekip arkadaşlarıma, bizimle omuz omuza çalışan Bolu Komandolu asker arkadaşlarıma ve kendi kayıplarının acısını yaşarken bizimle birlikte enkaza girmeye çalışan Nihat kardeşime selamlar. .Kendimizi teselli etmek için elimizden geleni yaptığımızı düşünürken bile insan utanıyor.Türk Milletinin başı sağ olsun, hoşçakalın.”

Kaynak: GZT

Kaynak: GZT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu