Ekonomi

RBC Capital, ABD ekonomik büyüme tahminlerinde daha geniş bir iyileşme gözlemliyor

RBC Capital’in ABD hisse senedi stratejisi başkanı, yakın zamanda yaptığı bir analizde sıkça kullandıkları ekonomik göstergelerden elde edilen önemli gözlemlere dikkat çekti.

Şirket, piyasa duyarlılığının birincil göstergelerinden birinin alışılmadık derecede yüksek seviyelere ulaştıktan sonra düşmeye başladığını belirtti. Bu değişim, piyasa liderliğindeki ince bir değişimle eş zamanlı olarak meydana geldi.

RBC, CFTC tarafından bildirilen ABD hisse senedi vadeli işlem pozisyonlama ölçütünde kayda değer bir düşüş gözlemledi. “Bu düşüş esas olarak, daha önce tarihsel ortalamaların önemli ölçüde üzerinde olan Nasdaq 100 vadeli işlemlerindeki pozisyonların azalmasından kaynaklandı” dediler.

Buna ek olarak, ABD GSYİH büyümesine yönelik projeksiyonlarda, RBC’nin borsa liderliğinde devam eden değişim için olumlu olarak yorumladığı, yaygın bir iyileşme söz konusudur.

RBC, “Analistler, 2024’ün birinci, ikinci ve üçüncü çeyreği için GSYH tahminlerini artırarak kanıtlandığı gibi, ekonomik tahminlerine daha fazla güven gösteriyor” yorumunda bulundu. “Kasım ve Aralık aylarında başlayan borsa liderliğindeki değişimin devam etmesi için ABD GSYİH tahminlerinin iyileşmeye devam etmesi ve ortalamanın üzerindeki rakamlara yaklaşması gerektiğini birkaç aydır savunuyoruz. Henüz bu noktaya ulaşmamış olsak da, önemli ölçüde yaklaşmış durumdayız.”

Sonuç olarak şirket, Başkan Biden’ın son Birliğin Durumu konuşması sırasında potansiyel bir ikinci dönem için hedeflerini sunduğunu ve yatırımcılara öncelikleri hakkında fikir verdiğini belirtti.

RBC, ABD seçimlerinin sonucuna göre önemli yatırım stratejileri uygulamak için erken olduğuna inanıyor, ancak Birliğin Durumu konuşmasının beklenenden daha fazla politika detayı içerdiğini kabul ediyor.

Şirket, “Borsa ve ekonomi açısından bizim için öne çıkan noktalar arasında dış politikasına odaklanması, göçmenlik ve sınır yasasını çıkarma taahhüdü, konut ve erken çocukluk eğitimi için hedeflenen ekonomik planlar ve 400.000 dolardan az kazananları etkilemeden şirketlerden ve en zengin bireylerden alınan vergi katkılarını artırma niyeti yer aldı” açıklamasını yaptı.

Bu makale AI yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

sirvan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu