Haber

Tandır cinayeti davasında verilen hapis cezaları ile beraat kararları onandı

KAYSERİ’de kardeşi Mehmet Turhan (55) ile onun boşandıktan sonra birlikte yaşadığı Firdevs Öztürk’ü (52) iple boğarak öldürüp, cesetlerini tandıra gömen Yusuf Turhan’a (52) verilen 1’i ağırlaştırılmış, 2 defa müebbet, oğlu Bedirhan’a (20) 2 kez müebbet hapis cezası ile eşi Nejla Turhan’a (43) verilen beraat kararı, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’nce onandı.

Olay, Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi’nde meydana geldi. Boşandıktan sonra tekrar bir ortaya gelen Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk, 19 Mayıs 2021 tarihinde kayboldu. Çocuklarının kayıp ihbarı üzerine polis, çalışma başlattı. Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları, çiftin bulunması için yakınlarıyla bağlantıya geçti. Polis, kayıp Mehmet Turhan’ın kardeşi Yusuf Turhan’ı çelişkili tabirleri üzerine takibe aldı. Yusuf Turhan’ın evinin yanına yeni tandır yaptırdığını belirleyen polis, kadavra köpeğiyle burada arama yaptı. Aramada, beton dökülen tandırda çiftin cansız bedenleri bulundu. Tandırı kürekle kıran ekipler, kaybolduktan 22 gün sonra Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk’ün çuvallarda bulunan cesetlerini çıkardı. Olayın akabinde Yusuf Turhan ile eşi Nejla ve oğlu Bedirhan Turhan, gözaltına alındı. Şüphelilerden Yusuf Turhan ile oğlu Bedirhan Turhan tutuklandı, Nejla Turhan ise isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 sanık hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı. Davanın geçen yıl 22 Kasım’da görülen 4’üncü duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklardan Yusuf Turhan’ı, ‘kardeşi taammüden öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yengesine karşı eyleminden dolayı da ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Bedirhan Turhan’a ise 2 kişiyi öldürmekten 2 sefer müebbet mahpus cezası verdi. Tutuksuz sanık Nejla Turhan ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.İSTİNAFTAN ‘NOKSAN İKMALİ’ KARARISanık ve şikayetçi avukatlarının itirazı sonrası belge Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. Dosyanın geldiği 1’inci Ceza Dairesi, ‘noksan ikmali’ olduğuna hükmetti. Ceza Dairesi, lokal mahkeme evresinde davanın birtakım taraflarına tebligat yapılmadığını münasebet göstererek, metot tarafından bu eksikliğin giderilmesini isteyerek, belgeyi yine lokal mahkemeye gönderdi. Ceza Dairesi’nin talebi doğrultusunda, ölen Öztürk ve Turhan’ın kimi yakınlarına mahallî mahkeme tarafından tebligat gönderildi. Tebligat karşılığı sonrası ise ‘noksan ikmali’ tamamlanarak belge yine inceleme yapılmak üzere Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı.İSTİNAF KARARI ONADI

Noksan ikmalinin tamamlanmasının ardından dosyada yeniden inceleme yapan 1’inci Ceza Dairesi, davayı karara bağladı. İncelemede, usul ve temel bakımdan lokal mahkemenin verdiği kararlarda rastgele bir hukuka ayrılık bulunmadığı, kanıt ve süreç açısından eksiklik görülmediği belirtildi. İspat bakımından da değerlendirmenin yerinde olduğunun bildirildiği incelemede, yapılan müracaatların temelden reddine karar verildi. Karar, oy birliği ile alındı ayrıyeten temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu