Haber

Trabzon’dan Maraş’a Gönül Köprüsü: Elveda Favori Çantam

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Kahramanmaraşlı depremzede Hatice Kübra Güneş, çantasını Trabzon’dan gönderen Saliha’yı “Bu benim en sevdiğim çanta. Artık kullanabilirsiniz” notuyla bulmak istiyor. Güneş, Saliha’ya “Arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum” diye seslenirken; CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya iki çocuğu bir araya getirme sözü verdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası çocukların dayanışmasına bir kez daha dokunuldu. Yardım olarak kendisine gelen çantadan “Ben Saliha. Bu benim en sevdiğim çanta. Artık kullanabilirsiniz. Saliha, Trabzon” yazan notun sahibini bulmak isteyen Hatice Kübra Güneş. Trabzon İl Müftülüğünün çadırındaki görevlilere sordu. Güneş, notta adres yazmadığı için Saliha’ya ulaşamadı.

Güneş, kendisine yazılan not ve Saliha’nın dayanışmasıyla ilgili olarak “Arkadaşıma şimdi teşekkür etmek istiyorum. Çok mutluyum. İnsanlar artık bize değer veriyor” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Güneş’e Saliha’yı bulacağına dair söz vererek, “Trabzonlu hemşehrilerim kardeş şehrimiz Kahramanmaraş’a inanılmaz yardımlar gönderdiler. Gönül köprüsü oldular. Bu köprünün öyle özel bir hayatı var ki. Bakın bizim bir tanemiz var. kızları Kahramanmaraş’a mektup yazdı.Saliha kızımız en sevdiği okul çantasını “Ben Saliha, en sevdiğim çantam bu” yazarak deprem bölgesine gönderdi. Artık kullanabilirsiniz.” “Tebrikler. Favori çantanız Kahramanmaraş’ta Hatice Kübra’ya ulaştı. Notunuzu görünce çok mutlu oldu ve size teşekkür etmek istiyor. Ailen bizimle iletişime geçerse seni tanıştırırım. Gözlerinden öpüyorum.”

SOSYAL MEDYADAN ARADI

Kaya, Saliha’yı bulmak için sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Trabzonlu Saliha kızım, iyi kalpli hemşehrim; duyarlılığınızı yürekten kutluyorum. ‘En sevdiğiniz çantanız’. Kahramanmaraş’ta Hatice Kübra’ya ulaştı. Notunuzu görünce çok sevindi ve teşekkür etti. Aileniz bize ulaşırsa (03124205638) sizi tanıştıracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu