Haber

Türkiye, sıfır atık projesini misyonlarıyla dünyaya anlatıyor: Dışişleri Bakanı

17 OCAK: Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki 257 misyonuyla sıfır atık politikasını açıkladı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Salı günü söyledi.

“İsrafın haram olduğu bir dinin ve ekmeği yerden öpüp alnına koyan bir medeniyetin mensupları olarak bu tehdide karşı öncü rol üstlendik. Sayın Emine Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde çalışmalarımıza başladık. başta Afrika ve Arakan olmak üzere birçok kanayan yarada küresel vicdanın sesidir.”

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘Dünya İçin Sıfır Atık Ortak Evimiz’ başlıklı etkinlikte, “En geniş diplomatik ağa sahip 5 ülkeden biri olarak 257 misyonumuzla dünyanın dört bir yanında sıfır atık politikamızı anlattık.” Başkent Ankara.

2017 yılında Türkiye, iklim kriziyle mücadelede sıfır atığın önemini vurgulamak amacıyla Erdoğan’ın himayesinde sıfır atık projesini başlattı.

Proje uluslararası övgü topladı ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Eylül ayında New York’ta düzenlenen bir konferansta Türkiye’nin First Lady’sine şükranlarını ifade etti.

BM Genel Kurulu, Türkiye’nin sunduğu sıfır atık girişimiyle ilgili olarak 30 Mart’ı Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan eden kararı oybirliğiyle kabul etti.

“Şu anda Emine Erdoğan Hanım’ın hitap edeceği bir BM toplantısı ve Danışma Kurulu oluşturulması için çalışıyoruz. Küresel diplomasinin yeni çekim merkezi Antalya Diplomasi Forumu’nda sıfır atık konusunu da ele alacağız.” Çavuşoğlu söyledi.

Çavuşoğlu, dünyanın içinden geçmekte olduğu belirsizlik çağında BM’nin her zamankinden daha fazla rol oynaması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin geniş bir yelpazede BM ile birlikte çalıştığını söyledi.

Bakan, “Böylece insanlığı tehdit eden çevre sorunlarını daha güçlü bir şekilde bu çalışmalara dahil ediyoruz. Küresel bir bilinçlendirme girişimi olarak sıfır atık hareketi gelecek nesillere aktarılacak.”

haberseydikemer.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu