Haber

6 yaşındaki çocuk istismarı davasında beklenen karar verilmedi: Duruşma ertelendi

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı HKG’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahlı nikah kıyması ve HKG’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, çıkmadı Duruşma 17 Temmuz’a ertelendi.

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir Wishli’nin tutuklu olduğu, anneleri Fatima Gümüşel’in yargılandığı davanın 4. duruşmasına bugün saat 9.30’da başlandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada beklenen karar çıkmadı. Mahkeme, duruşmayı 17 Temmuz’a erteledi.

Duruşma öncesi kadınlar ifade verdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Ömür Kargın, “Dikkat hanımlar konuşuyor. 6 yaşından beri adliyede tacize uğrayan hanımefendi için bugün buradayız. Neyin çocuğu? Çocuk kime göre? Telaffuzları çocuk istismarını teşvik etmek anlamına gelir. Hanımlar ve kızlar alınıp satılacak mallar değildir. Biz buna karşıyız. Bu yolda kadın ve çocukların yanındayız. Kimse kendini yalnız hissetmesin.”

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, “Kadınlar başından beri bu davayı büyük bir titizlikle takip etti. Çünkü 6 yaşında bir çocuğun mezhepler tarafından evlendirilmesi bu ülkede hiçbir çocuğun imansız olduğunu gösterir. Bu tarikatlar ellerine geçen imkanlarla kadınları ve çocukları tehdit eder hale geldiler. Yeni Meclis bugün kuruldu. AKP, bütün bu karanlık güçlerle işbirliği yaptı. Koridorlarında mecliste kadın işçi istemeyenler var. Biliyoruz ki bu Meclis bu tür çocuk istismarlarını meşrulaştırmak isteyen bir Meclistir. Bugün buradayız, HGK yalnız değil.”

Ne oldu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’yi henüz 6 yaşındayken Kadir İstekli ile evlendirdiği haberi ilk olarak 3 Aralık’ta Timur Soykan’ın imzasıyla BirGün gazetesinde yayınlandı.

Haberde, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG, cemaat mensubu ve aynı zamanda yaşıtlarından komşusu olan yetişkin bir erkek tarafından cinsel istismara uğradı. 6; Bu kişiyle 13 yaşında nişanlandı ve 14 yaşında evlendi; 17 yaşında anne oldu; 18 yaşında resmi nikahının kıyıldığı söylendi.

HKG’nin 2021’de boşanmasının ardından mahkemeye giderek cinsel istismar davası açan HKG, hem cinsel istismara göz yummakla suçlanan ailesi hem de suçun faili olduğu iddia edilen kişi iddiaları yalanladı ve HKG nişan fotoğraflarını mahkemeye sundu. 6 ve 13 yaşlarında bu kişilerle birlikte delil olarak alınmıştır. Soykan’ın konuyla ilgili takip haberinde bu kez bu fotoğraflar yayınlandı.

Haberin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel, savcılıkça “nitelikli cinsel saldırı” ve “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçlarından yargılandı. sanık Kadir İstekli 30 yıldan az olmamak üzere. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarına katılmak” kabahatinden 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu