Teknoloji

80 yıl önce kaybolan efsanevi HMS Triumph denizaltısının enkazı Ege Denizi’nde bulunmuş olabilir

Tüm gözler, bir iç patlama sonucu Titanik’in enkazına çevrildi. patlayan küçük denizaltı Titan’a dönüşürkenİşte 80 yılı aşkın bir süre önce ortadan kaybolan İngiliz insan denizaltısı HMS Triumph ile ilgili bazı şaşırtıcı haberler: HMS Triumph’un enkazı nihayet bulunmuş olabilir.Dalgıçlar kayıp denizaltını Ege Denizi’nin 203 metre derinliğinde bulduklarından emin görünüyorlar.

Yaklaşık 85 metrelik denizaltı, Ocak 1942’de gizemli koşullar altında iz bırakmadan kaybolduğunda Yunanistan açıklarında görevdeydi. O sırada denizaltının tamamı İngiliz işçilerdi. 64 kişinin cesetlerinin hala denizaltının içinde olduğu düşünülüyor.

HMS Triumph olduğu kesin olarak onaylanan yeni keşfedilen gemi enkazının çarpıcı görüntü manzaraları, Cape Sounion sahilinden onlarca kilometre açıkta olduğunu gösteriyor. . Denizaltının gövdesindeki ayırt edici özellikler ve batığın konumu, dalgıçların onun ” kesinlikleBu, onun Triumph olduğu sonucuna varmasına yol açtı, ancak daha fazla soruşturma sürüyor.

HMS Triumph’un hikayesini ilk kez 1998’de öğrenen emektar Yunan dalgıç Kostas Thoktaridisbu kendi kendini finanse eden misyon” hayatımda yaptığım en zor iş” tarif etti.

Meslektaşları ile denizaltını arayan dalgıç “görmek için” ve su altı nesnelerini algılamak için ses dalgalarını kullanan bir sonar uzaktan kumandalı araç (ROV) kullandı. Kameralarla donatılan ROV daha sonra enkazın rahatsız edici görüntülerini filme çekerek denizaltının paslı arkası, üst kapağı ve giriş delikleri gibi ayrıntıları yakaladı.

Batmasının üzerinden 80 yıldan fazla zaman geçmesine ve midye ve diğer deniz canlılarıyla kaplı olmasına rağmen batık iyi korunmuş görünüyor.

Thoktaridis ve meslektaşları, daha önce 1997’de HMS Perseus Biri dahil olmak üzere Yunan sularında dört denizaltının enkazını tespit etmişlerdi. Thoctaridis, ” Triumph denizaltısının tarihi, denizcilik tarihinde çok boyutlu ve benzersiz olup, işgalin karanlık günlerinde hareket eden milli direniş ve gizli servislerle ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Batık 64 kişilik ıslak mezar olduğu için saygı görüyor” diyor.

HMS Triumph’un tam yeri, gemi enkazlarını rahatsızlıktan ve bozulmadan korumayı amaçlayan Yunan arkeolojik öğeleri nedeniyle açıklanmayacaktır.

Thoktaridis, alçaltılmış vizörler ve kapalı giriş deliklerinin, denizaltının son anlarında derin bir dalışta olduğunu gösterdiğini söyledi. Dalgıçlar ayrıca denizaltının taretinde ahşap direksiyonu, pusulayı ve hafifçe yükseltilmiş dört inçlik (yaklaşık 10 santimetre) topu gördüler.

HMS Triumph’un Tarihçesi

Kraliyet Donanmasının T sınıfı bir denizaltısı olan HMS Triumph, İngiliz mühendislik firması Vickers tarafından Barrow-in-Furness’te inşa edildi ve 1938’de piyasaya sürüldü.

Zafer, II. Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında başarılı bir kariyere sahipti ve 1941’in başından itibaren Akdeniz’de birkaç düşman gemisini batırdı. Denizaltı, o yılın Aralık ayında bir grup İngiliz casusunu Yunanistan’ın Antiparos adasına çıkarmakla görevlendirildi.

Ajanların görevi başarılı olsa da 9 Ocak 1942’de casusları alması gereken HMS Triumph, noktaya gelmedi . Denizaltının batma nedeni kesin olarak bilinmiyor ve tarihin sayfalarının ortasında kaybolmuş olabilir. Ancak Thoktaridis, batmanın muhtemelen bir mayın veya torpidodan kaynaklanan yüksek güçlü bir ön patlamadan kaynaklandığına inanıyor.

Mürettebat, HMS Triumph tarafından enkazın yakınında taşınanlarla eşleşti. Ayrıca İngiliz Mk VIII torpidolarını da buldu.Thoctaridis, ” Bu gerçek, Triumph’un son saldırısı sırasında birden fazla torpido ateşlediğine inanmamıza neden oluyor.” söz konusu.

Savunma Bakanlığı şimdi denizaltı hakkında ek bilgi için ilgili ortaklarla irtibat kuracak. Bir Kraliyet Donanması sözcüsü MailOnline’a şunları söyledi: O sırada bölgede HMS Triumph’un faaliyet gösterdiği bilinmekle birlikte, enkazın kimliğinin netlik kazanması için ek değerlendirme çalışmaları yapılıyor.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu