Haber

ABD’li Ebeveynler Çocuklarını Seks Derslerinden Muaf Tutma Hakkı İstiyor

ABD’nin Maryland eyaletinde toplanan yüzlerce ebeveyn, çocuklarını okullardaki cinsel derslerden muaf tutma hakkının geri getirilmesi çağrısında bulundu.

Montgomery County Devlet Okullarında (MCPS), LGBT hakkında cinsel içerikli müfredatın öğretilmesine karşı çıkan farklı inançlara sahip veliler, ilçe okullarında daha önce isteğe bağlı olan ilahiyat derslerine katılma hakkının geri getirilmesini protesto etmek için Rockville kentindeki bir meydana geldi.

Farklı inançlara sahip çok sayıda Amerikalının da destek verdiği protestoda konuşmacılar, bu konunun sadece Hristiyan, Müslüman ya da Yahudi değil, Cumhuriyetçi ya da Demokrat her ebeveyni ilgilendirdiğini vurguladılar.

Saatler süren gösterinin sonunda göstericiler, “Çocuklarımızı kurtarın”, “Çocuklarımız için sesimizi yükseltiyoruz”, “Din özgürlüğünü koruyun” yazılı pankartlar taşıyarak uzun bir kortej oluşturdu.

Eyleme katılan sivil toplum kuruluşu başkanları, MCPS yönetiminin yıllardır LGBT konularını içeren cinsel içerikli seçmeli dersler verdiğini ancak geçen yıl prestijiyle bu dersleri zorunlu hale getirmesinin inanç özgürlüğüne aykırı olduğunu dile getirdi.

CAIR yetkilileri özür dilemeye çağırdı

Maryland’deki protestoyu güçlü bir şekilde destekleyen Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), geçtiğimiz günlerde iki Montgomery County yetkilisini, MCPS’de okuyan Müslüman çocuklar ve ebeveynleri hakkında aşağılayıcı sözlerinden dolayı özür dilemeye çağırdı.

Ülkenin en büyük Müslüman sivil haklar ve savunuculuk örgütü olan CAIR, Rockville’deki protestonun temelini açıklayarak, MCPS’nin söz konusu içeriği eğitme yetkisinin bazı ebeveynleri dini inançlarını ihlal etmeye zorlayacağına inandıklarını belirtti.

Protestoya katılan CAIR Maryland Yöneticisi Zainab Chaudry, “Bu etkinlik, okul sistemimizin inançlarımızla çelişen içeriği halkın katılımı olmadan tek taraflı olarak devre dışı bırakma, haklarını tek taraflı olarak iptal etme kararından endişe duyan ilçedeki aileler tarafından düzenlendi. Bu nedenle bugün burada seslerinin duyulmasını sağlamak için buradayız.” dedi.

Protestoyu destekleyen Amerikalı sivil aktivist Scott Peters, “Bence (protesto olayı) gerçekten ABD’yi temsil ediyor ve hepimizin bildiği gibi Hristiyanlar, Katolikler, Müslümanlar ve Yahudiler olarak haklarımızı savunmak için bir araya gelebiliriz. Hepimizin çok benzer düşünceleri ve ailevi değerleri olduğunu biliyoruz. Herkesi burada görmekten gerçekten gurur duyuyorum.” sözlerini verdi.

MCPS’nin kararının ABD Anayasası’nın 1. maddesine aykırı olduğunu savunan Fazilet Koalisyonu’nun kurucularından Kareem Mounib, “Çocuklarımızı bu müfredatın dışında tutma ihtimalini kaldırdılar. Nedenini sormak için buradayız” dedi. söz konusu.

Konuşmacılar, ABD’nin diğer eyaletlerinde ailelerin çocuklarını ilahiyat müfredatından muaf tutma hakkının tanındığını belirtti.

haberoguzeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu