Haber

ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt, Muammer Aksoy’u Anma Töreninde Konuştu

Atatürkçü Niyet Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Dün akşamdan bu yana TBMM’nin belli bir çoğunluğu tarafından Anayasa’nın hiçe sayıldığı bir devletin hukuk devleti olmadığını söylemek mümkün değildir. ne de o devlette hiçbir vatandaş can ve mal güvenliğini korumuyor. Görev bizimdir. Hepimiz sorumluluk almalıyız. Ölümden başka çare yok. Bu derneğin kurucusu iki vahşi kurşunla öldürülen Muammer Aksoy’dur. 8 ay sonra. Bugün onu anıyoruz. O zaman iki kurşunu da sıkmazsanız bize alçaklık etmiş olursunuz. Ama biz bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Laik. “Cumhuriyeti çocuklarımıza mutlaka teslim edeceğiz. Tıpkı Atatürk’ümüzden aldığımız gibi” dedi.

Avukat ve ADD Kurucu Lideri Prof. Dr. Muammer Aksoy, 34 yıl önce bugün evinin önünde vurularak öldürüldü. Aksoy’un katili hâlâ bulunamadı.

ADD Cem Eren Kültür Merkezi Açılış Töreni ve Prof. Dr. Muammer Aksoy Anma Töreni bu akşam Ankara’da gerçekleştirildi. Törene; Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker katıldı.

ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt şunları söyledi:

“VARLIK GEREKÇEMİZ BU ÜLKEDE KEMALİZMİ YENİDEN DEVLETİN TEMELİNE YERLEŞTİRMEKTİR”

“Atatürkçü fikir, Kemalizm… Kalıplaşmış bir söz değil. Belki unutturulduk, farkında olalım. Adı Kemalizmdir. Mustafa Kemal Atatürk, 9 Mayıs 1935’te hayattayken kendi ideolojisini tanımladı. CHP’nin 4. kurultayında ’19 Mayıs’ diyor ‘Biz 1919’dan bu yana ne yaptık, 16 yıl. Şu anda yaptığımız, geleceğe dair vizyonlarımız ve devrimlerimizin özü, Kemalizm ilkeleridir.” Varlık sebebimiz, bu ülkede Kemalizm’i yeniden devlet temeline oturtmaktır. Bunun için varız. hepimiz bunun için çalışıyoruz. 3 yıldır Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Onbinlerce vatandaşımızla bir araya geldik. Benim gördüğüm bu. Umutsuz olmaya hakkımız var. Hayır, ihtimal yok. Aslında , Atatürkçüler umutsuz değil ama buna objektif bir destek de var. Gittiğimiz her yerde şunu görüyoruz. Bu toplumun en az yüzde 60-70’i gönülden Atatürk’e bağlı. Yeter ki Atatürk’ün düşünce ve fikirleri ona sunulsun. Doğru adımlar atılsın.

“HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ. ÖLÜMDEN BAŞKA YOL YOK”

Kemalizm dediğimiz kuru bir ideoloji değildir. 20. yüzyıldan kalan ve 21. yüzyılda hâlâ ayakta kalan tek ideoloji Kemalizmdir. Eserleriyle günümüze kadar varlığını sürdüren tek ideolojidir. Kemalist olmak ne demektir? Anti-emperyalist, tam bağımsız, cumhuriyetçi, laik, milliyetçi, halkçı, devrimci ve devletçi olmak demektir. Bunların hiçbirini göz ardı edemeyiz. Ama hepsinin tutkalı laikliktir. Laik olmayan bir toplumda ne erkeğin, ne toplumun, ne kadının, ne de çocukların hakları hiçbir zaman garanti altına alınmaz. Dün geceden bu yana Anayasanın TBMM’nin belli bir çoğunluğu tarafından hiçe sayıldığı ülkemiz gibi bir devletin ne hukuk devleti olduğunu ne de hiçbir kimsenin can ve mal güvenliğini koruduğunu söylemek mümkün değildir. bu eyaletteki vatandaş. Görev bizimdir. Hepimizin sorumluluk alması gerekiyor. Ölümden başka çare yok. Bu derneğin kurucusu, sekiz ay sonra iki vahşi kurşunla öldürülen Muammer Aksoy’du. Bugün onu anıyoruz. O halde iki kurşun sıkmazsanız, bize karşı şerefsizlik yapmış olursunuz. Ama asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Atamızdan aldığımız laik cumhuriyeti mutlaka çocuklarımıza teslim edeceğiz.

“BU ÜLKEMİZİ BU ADAMLARA TESLİM ETTİĞİMİZ İÇİN BİZİ BAĞIŞLAYIN MUAMMER AKSOY”

Özgür Özel’e soruyorum. Sayın Başkan, CHP’nin temelinde ve köklerinde Atatürkçü düşünce vardır ve bunu bugüne aktarmanız gerekir. Toplumun yönetimi olan devletin temeline yerleştirin. Bu yolda her zaman yanınızda, arkanızda, nerede olmamızı istiyorsanız hizmetinizdeyiz. Tüm gücümüzle yanınızda olacağız. Muammer Aksoy’u bu duygularla anmak istiyorum. Senin huzurunda kendisinden af ​​diliyorum. Muammer Aksoy, bu ülkeyi bu adamlara teslim ettiğimiz için bizi bağışlayın. Bizi affet sevgili Atatürk. Ama yemin ederim. Canımızı feda etmenin bedeli karşılığında onları geri alacağız. “Bu konuda hepimiz adına konuşuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu