Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden Türk Dünyası Festivali kararı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi Türk Cumhuriyetlerinin temsilcilerinin katılımıyla “Türk Dünyası Festivali” düzenlenmesi teklifi sunuldu. 21 Ekim ve 30 Ekim 2023 tarihlerinde kabul edilerek onaylandı.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı meclis toplantısı Önder Mehmet Zeybek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 38 konunun görüşüldüğü toplantı öncesi Önder Zeybek, “Ağustos ayı yoğun bir aydı. Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümü dolayısıyla 3×3 Basketbol maçı yapıldı. 14 ilden katılım vardı. Sporcular İllerinde böyle bir turnuva olmadığı için böyle bir turnuvanın daha sık yapılıp yapılamayacağı sorulduğunda, “Sporcularımızın bu günlerde taleplerini karşılamaya çalışacağız” dedi.

Toplantıda kurullardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlanırken, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun belediye sınırları içinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ilk, orta ve lise öğrencilerine nakdi eğitim yardımı yapılmasına ilişkin raporu da açıklandı. bitişik bölge oylandı ve kabul edildi. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında 21 Ekim-30 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi Türk Cumhuriyetlerinin katılımıyla kentte “Türk Dünyası Festivali” düzenlenmesi önerisi , kabul edildi ve onaylandı. Ekim ayı Divan Toplantısı 2 Ekim Pazartesi günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek. – AFYONKARAHİSAR

buyukcekmece-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu