Haber

Kanada Başbakanı Trudeau, uçağının arızalanmasının ardından Hindistan’dan ayrılamadı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Başkanlar Zirvesi’ne katılan isimlerden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, uçağındaki “teknik sorunlar” nedeniyle Hindistan’dan ayrılamadı. Trudeau, arıza nedeniyle uçuşunu ertelemek zorunda kaldı.

Reuters haber ajansının haberine göre Trudeau ve beraberindeki heyet, 10 Eylül Pazar akşamı Hindistan’dan ayrılmak üzere havalimanına gelmek üzere yola çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kanada Başbakanlık Ofisi, “Geziye gitmek üzere yola çıktıktan sonra” dedi. Havalimanında CFC001’in teknik sorunlar yaşadığı Kanada Silahlı Kuvvetleri tarafından bize bildirildi. Bu sorunlar bir gecede çözülebilecek sorunlar değil, heyetimiz yeni bir düzenleme yapılana kadar Hindistan’da kalacak.” Kanada Başbakanlığı, uçakta ne tür bir sorun yaşandığına ilişkin detaylı bilgi paylaşmadı.

TRUDEAU MODI İLE BİR ARAYA GELİYOR

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ev sahibi Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Pazar günü erken saatlerde bir araya geldi ve her iki başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “kapsayıcı ekonomik büyüme, düşük ve orta gelirli ülkelere destek ve sürdürülebilir kalkınma için imtiyazlı finansman” Toplantıda kalkınma konuları ele alındı. alındı.

Kanada bu ay bir açıklama yaparak Hindistan ile ticaret anlaşması müzakerelerinin durdurulduğunu duyurmuştu. Bu açıklamadan üç ay önce iki ülke, bu yıl bir ön anlaşma imzalamayı planladıklarını açıklamıştı. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu