Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz: ‘Belediyeler Ordumuz var’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “belediyeler ordusuna” sahip olduklarını belirterek, “Büyük güç olarak 2024 yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Biz bu seçimlere zaten hazırlandık.” söz konusu.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Yılmaz, çok az kişinin AK Parti çatısı altında siyaset yapabildiğini, kabul edilen ve takdir edilen bir liderin önderliğinde siyasi hareket içinde yer alabileceğini söyledi. dünya tarafından.

Partilerinin 2019 seçimlerinden sonra 4,5 yıl önce 2024 yerel yönetimler seçimi için çalışmalara başladığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Biz böyle bir siyasi geleneğin ve disiplinin mensubuyuz. Diğer siyasi partilerden farkımız, siyaseti milletimize hizmet etmek için yapıyor olmamız ve milletimize hizmet etmenin aracı olarak yapmamızdır. Biz hizmeti, siyasi bağlantının vazgeçilmez bir modülü olarak görüyoruz. Hizmet alıyoruz. Halkımızın bir talebi olarak, bunu yaparsak halkımıza faydalı olacağımızı, siyasi temaslarda başarılı olacağımızı ancak o zaman başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Allah’a ve kulun duasına uyulmasını dilerim.”

Yıllardır siyasi rakiplerini takip ettiğini kaydeden Yılmaz, onların kariyer, mevki, rütbe gibi kavramları kazanmak için siyasi şemsiye altında siyasetle uğraştıklarını söyledi.

Hem 14 Mayıs’ta hem de 28 Mayıs’ta muhalefetin içinde bulunduğu “türbülans ve itişmelerin” yaşandığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

“Kimi istediğini söylüyor, kimisi yok diye küsüyor, kimisi ‘değişim lazım’ diyor, genel başkanını değiştirmek istiyor. Bu belediye başkanının sözü mü?” Cumhurbaşkanlığı yapıyor ve onu çokça parti başkanı olarak görüyor. Bu tür pozisyonları karşılaştıran, tartışan ve pozisyon sahibi olma mücadelesi olduğunu gösteren bundan daha iyi bir gösteri ve ipucu olabileceğini düşünmüyorum. İşte bunlar, biz hizmetten bahsediyoruz.”

Yılmaz, AK Parti’nin 2,5 milyonluk büyük bir idari ordusunun bulunduğunu, bunun da çok büyük bir hareket olduklarını gösterdiğini belirtti.

Türkiye’de 1390 belediye bulunduğunu belirten Yılmaz, “Bunların 810’u AK Parti’ye, 231’i de Cumhur İttifakı ortağımız MHP’ye ait. Bunları topladığımızda 1041 belediye yapıyoruz. Biz siyasi bir hareketiz. Türkiye’yi 1390 belediyenin büyük çoğunluğuyla yöneten AK Parti’nin şu anda “Partinin belediyelerinde memur ve idari ekip olarak 12 bin kişi görev yapıyor. Bu belediyelerde çalışan 250 bin belediye çalışanımız var. Allah’ın izniyle belediyelerden oluşan bir ordumuz var. 2024 yerel yönetim seçimlerine büyük bir güç olarak gidiyoruz. Biz zaten bu seçimlere hazırlandık.” ifadelerini kullandı.

Programa Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

fatsaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu