Haber

Akşener ittifak için Kılıçdaroğlu’na 3 şart sunacak! İlk ikisi kabul edilebilir, ancak üçüncüsü zor.

Partiler yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken, CHP ile DÜZGÜN Partisi’nin ittifak yapıp yapmayacağı kamuoyunda merak ediliyor. Kuliste konuşulanlara göre; Akşener’in sofraya oturmanın 3 kuralı vardır.

BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISI YERLERİ YUKARI TAŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DÜZGÜN Partisi’ne ittifak çağrısı siyasi lobiyi hareketlendirdi. Yerel seçimlerde nasıl bir tavır sergileyeceklerini merak eden Meral Akşener’in 14 Mayıs seçimlerinde ittifak yaptıkları CHP ile masaya oturmak için bazı kurallar sunacağı öğrenildi.

Kulislerde konuşulanlara göre Akşener’in durumu şöyle olacak;

– Ekrem İmamoğlu yeniden İBB’ye aday gösterilecek

– Ankara’da Mansur Yavaş ile devam edecek

– İstanbul ve Ankara’da bu iki adaya verilecek destek karşılığında İzmir İYİ Parti’ye bırakılacak.

ADAYINI BİLE BELİRLEDİLER

Yerel seçimlerden mutlak zaferle ayrılmak isteyen Kılıçdaroğlu’nun bu üç şartı nasıl karşılayacağı merak konusu olurken, İYİ Parti’nin İzmir adayını bile belirlediği konuşuluyor. Bu isim Ümit Özlale…

GÖZLER 26 AĞUSTOS’A BAKIYOR

Öte yandan MHP’den gelen ittifak davetine nasıl yanıt vereceği merak konusu olan YETLERLİ Parti’den beklenen açıklama geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamaya işaret etti. kamuoyunda bir süredir tartışılıyor ve farklı argümanlar ön plana çıkıyor.Dün bir TV programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden bir emsal yaşandı, bugün gün içinde partinin bazı yetkilileri bunu söyledi.Kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar. Genel Liderimiz Sayın Meral Akşener, 24 Haziran 2023 tarihinde düzenlediğimiz büyük kongremizde 85 milyon insanımıza siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol oluşturmak konusundaki irademizi ortaya koymuş ve dinleyeceğimizi ifade etmiştir. Partimizin tartışmaya ilişkin görüşünü açıkça kamuoyuna aktarıyor, güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini ve Türkiye sevdalılarını fayda için UYGUN Partisi’nde buluşmaya davet ediyoruz. vatan ve milletin: Rotamız belli, pusulamız millet, 26 Ağustos ruhuyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu