Haber

Almanya, Kuzey Akım boru hatlarına yönelik saldırıyla ilgili aceleci sonuçlara varılmaması çağrısında bulunuyor

Alman kamu yayın kuruluşu ARD ve Zeit’in haberinde, Kuzey Akım boru hatlarına yönelik saldırılarla ilgili soruşturmayı yürüten yetkililerin, Ukrayna yanlısı bir grubun boru hatlarını sabote ettiğine dair kanıt ortaya çıkardığı belirtildi. Rostock kentine giderek geçersiz pasaportlarla yatlar kiralayarak Kuzey Akım boru hatlarını sabote ettikleri iddia edildi.

New York Times’ın haberinde, istihbarat raporlarının Kuzey Akım boru sınırlarına yönelik sabotajın Ukrayna yanlısı bir grup tarafından düzenlendiğine işaret ettiği belirtildi.

Ukrayna olayla ilgisi olmadığını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihail Podolyak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Baltık Denizi’ndeki olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, haberlere konu olan Ukrayna yanlısı sabotajcı grup hakkında bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Eylül 2022’de Kuzey Akım boru sınırlarında meydana gelen sabotaj, Rusya ile Almanya’yı Baltık Denizi üzerinden birbirine bağlayan boru sınırlarında büyük hasara yol açtı.

“Bütün bulguları yakından takip ediyoruz”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Irak’ın Erbil kentinde yaptığı açıklamada, Kuzey Akım boru hatlarına yönelik saldırıya ilişkin tüm haberleri ve farklı aktörler tarafından elde edilen tüm bulguları yakından takip ettiklerini belirterek, bu konuda ilgili makamların soruşturmalarını tamamlaması gerektiğini belirtti. önce saygı duy.

baerback, “Bu, daha sonra hükümet olarak bulgulara dayanarak yargıda bulunabilmemiz ve basında çıkan haberlerden kendimiz için aceleci sonuçlar çıkarmamamız için gereklidir.”söz konusu.

Konuyla ilgili Danimarka ve İsveç’in yanı sıra Almanya’da Federal Savcılık’ta soruşturma yürütüldüğüne işaret eden Baerbock, ilgili makamlar arasında görüş alışverişinde bulunulduğunu ve üç ülkenin Birleşmiş Milletler’e bilgi verdiğini hatırlattı. Milletler Güvenlik Konseyi soruşturmaların devam ettiğini ve henüz bir sonuca varılmadığını bildirdi.

“Aceleci sonuçlara varmaya karşı uyarıyorum”

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius da Stockholm’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları toplantısı kapsamında gazetecilere söz konusu haberi okuduğunu belirterek açıklama yaptı. “Bunun (Ukrayna) hükümetinin bilgisi olmadan Ukrayna tarafından yönetilen bir küme mi yoksa Ukrayna yanlısı bir küme mi olduğunu açıkça ayırt etmemiz gerekiyor. Aceleci sonuçlara varmama konusunda uyarıda bulunuyorum.”ifadesini kullandı.

Pistorius, uzmanlar buna inanıyor “yanlış bayrak”Bir operasyon olabileceğine de dikkat çektiklerini belirten Çavuşoğlu, çabuk sonuca varma konusunda temkinli davrandığını vurguladı.

tusba-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu