Haber

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Sırp üyesi Cvijanoviç, Aliyev ile görüştü

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Lideri ve Sırp üye Zeljka Cvijanoviç, Bağlantısızlar Hareketi’nin Kovid-19 Temas Kümesi Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, Cvijanoviç’e Azerbaycan ziyareti için teşekkür etti ve bu ziyarette ikili ilişkileri görüşme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Azerbaycan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cvijanoviç, Bakü’nün güzelliğinden etkilendiğini söyledi.

Bosna Hersek ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Cvijanoviç, Azerbaycan’ın salgın ve sel felaketinde Bosna Hersek’e verdiği takviyeleri takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Cvijanovic, Bosna-Hersek ile Azerbaycan arasında ekonomi, ticaret, yatırım, enerji ve diğer alanlarda büyük işbirliği fırsatları olduğuna işaret etti.

Azerbaycan ile Bosna Hersek arasındaki siyasi bağların çok uygun bir seviyede olduğunun ifade edildiği görüşmede, ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesinin yanı sıra iş çevreleri arasında doğrudan temasların teşvik edilmesinin önemine değinildi.

Bakü ve Saraybosna şehirlerinin 1970’lerden bu yana kardeş şehir oldukları hatırlatılarak, şehirler arası ilişkilerin geliştirilmesinin önemi de vurgulandı.

Cvijanovic, Aliyev’i Bosna-Hersek’e davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu