Haber

Almanya, vatandaş olmayan yabancıları orduya almaya hazırlanıyor

Son açıklamalarıyla Rusya ile olası bir savaşa hazır olduğunu belirtti. Almanya Silahlı Kuvvetler’deki (Bundeswehr) personel krizini çözemedi. 180 bin erkek ve kadın askerlik yaptı AlmanyaBu sayının 2031 yılına kadar 203 bine çıkarılması hedeflenirken, bu yılki 20 bin asker açığı bile yaşlanan nüfus ve iş gücü eksikliği nedeniyle kapatılamadı.

Ordudaki işçi krizini çözmek için harekete geçmek Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, tartışmalı yeni uygulamanın ilk sinyalini geçtiğimiz günlerde Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda verdi. Pistorius, Alman vatandaşı olmayan yabancıların askere alınması için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Detayları henüz tam olarak açıklanmayan plana göre AlmanyaTürkiye’de yaşayan ancak vatandaşlığı olmayan ikinci ve üçüncü kuşak göçmenlerin askere alınması planlanıyor.

Ana muhalefetteki Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile onun hükümet ortağı Hür Demokrat Parti’nin (FDP) de öneriye olumlu baktığı belirtiliyor.

ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLERİ ETKİLEYECEK Mİ?

Plan uygulanırsa, AlmanyaTürkiye’de yaşayan Türkleri etkileyip etkilemeyeceği henüz bilinmiyor ancak FDP milletvekilleri, alınacak yabancıların Avrupa’dan seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Alman ZDF kanalı, söz konusu uygulamanın askerlik yapmış kişilerin Alman vatandaşlığı almasını kolaylaştıracağını yazdı.

“BİZ UYGULAYAN İLK ÜLKE DEĞİLİZ, SAVAŞA HAZIR OLMALIYIZ”

Alman vatandaşlığına sahip olmayanların askere alınması ülkede uzun süredir dile getirilen bir öneriydi. Savunma Bakanı Pistorius, Almanya’nın bu uygulamayı Avrupa’da uygulayan ilk ülke olmayacağını vurgulayarak, “Savaşa hazır olmalıyız” dedi.

Alman Bild gazetesi bugün konuya ilişkin ayrıntılı analizinde, “Askerde çok az Alman görev yaptığı için artık bu işi yabancıların yapması planlanıyor” diyerek örnek rol modellerini okuyucularıyla paylaştı.

Gazetenin haberine göre Belçika, askerlik çağındaki tüm AB vatandaşlarının orduya katılmasına izin veriyor. Danimarka, kendi dilini konuşması koşuluyla AB vatandaşlarını da askerlik hizmetine kabul ediyor. İrlanda ise beş yıldan fazla bir süredir ülkede yaşayan üçüncü ülke vatandaşlarını bile ordusuna kabul ediyor.

UZMANLAR ENDİŞELİ: SOSYAL İFLAS AÇIKLAMASI

“Alman olmayan biri yabancı bir ülke için savaşır mı?” Almanya’nın ünlü askeri tarihçisi Sönke Neitzel Bild’e konuştu. Bundeswehr Üniversitesi’nden tarihçi Michael Wolffsohn, sorunun en önemli nokta olduğunu vurgularken, emek kasvetinin uzun yıllardır devam ettiğine dikkat çekerek, “Artık ülkesini savunmak isteyen yeterli vatandaş kalmadıysa, bu bir durumdur. toplumsal iflasın ilanı.” söz konusu.

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung, boş kışlalar dikkate alınarak teklifin değerlendirilebileceğini belirterek, “Askere alınacak kişiler, yeterince uzun süredir bizimle yaşayan ve Almanya ile güçlü bağları olan AB vatandaşları ise, askere alınabilirler. mutlaka değerlendirin.” Şu ifadeleri kullandı ve mevcut durumdaki temel kusurun ‘zorunlu askerlik’in kaldırılması olduğunu söyledi.

karaburunhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu