Haber

Arda Güler’in Real Madrid’deki İlk Maçından Önce Türkiye’den Real’e Transfer Edilen Diğer İsimleri Hatırlıyoruz

Milli yıldızımız Arda Güler, yaz transfer döneminde dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Real Madrid’e transfer olarak hepimizi gururlandırdı.

Dünya devinde yaptığı antrenmanda talihsizlikler yaşayan genç Arda, ne yazık ki üst üste iki kez sakatlandı ve şu ana kadar sezonda forma şansı bulamadı.

Sakatlığını atlatan genç yıldız, artık ilk maçına hazır.

Peki Arda dışında Türkiye’den Real Madrid’e transfer olan diğer iki ismi kim hatırlıyor?

Türk futbolunun büyük umudu Arda Güler’in yaşadığı talihsiz sakatlıkların ardından Real Madrid formasını giymesini herkes sabırsızlıkla bekliyor.

Arda’yı sahaya çıkarmaya hazırlanan Carlo Ancelotti, kendisine ‘Senin için önemli olan maçın ritmini yakalamak. Kanıtlayacak hiçbir şeyin yok. “Üzerinde baskı olmaması lazım” dediği öğrenildi.

Türkiye’de herkes Arda’nın beyaz formayı giymesini beklerken, biz de daha önce Türkiye’den Real Madrid’e transfer olan iki futbolcuyu sizler için derledik.

Uzun yıllar Türkiye’de forma giyen Bosnalı futbolcu Elvir Baljic, 1999 yılında F.Bahçe’den Real Madrid’e transfer oldu.

8 Temmuz 1974’te Saraybosna’da doğan Baljic, Yugoslavya’nın çöküşü sırasında savaşın ortasında büyüdü.

Hayatının kurtuluşunu futbolda bulan Bosnalı yıldız; Türkiye’deki kariyerine 1995 yılında Bursaspor’a transfer olarak başladı.

Bursaspor’u fırtına gibi etkisi altına alan ve bu kulübün efsanelerinden biri haline gelen Baljic, 1998 yılında F.Bahçe’ye transfer oldu.

F.Bahçe’de klasını ortaya koyan ve başarılı maçlar çıkaran Bosnalı oyuncunun kapısını Avrupa devlerinin çalması uzun sürmedi.

2000 yılında Real Madrid yöneticileri Baljic için Türkiye’ye gelerek, F.Bahçe ile pazarlık masasına oturdu.

Teklifi kabul eden F.Bahçe, Elvir Baljic’in hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Saraybosna, Bursa ve Kadıköy üzerinden Madrid’e ulaşan yıldız futbolcu, adeta bir rüyayı yaşadı. Ancak Real Madrid’deki kariyeri ne yazık ki uzun sürmeyecek.

Yıldızlarla dolu İspanyol devinde sakatlıklar yaşayan ve takıma katılmakta zorlanan yıldız oyuncu, bir yıl sonra yeniden Fenerbahçe’ye kiralık gönderildi.

Baljic’in kariyeri geriledi ve başka takımlara kiralanmaya devam etti ve Real Madrid’deki kariyeri sona erdi.

Buna rağmen ulaştığı bu seviyeden her zaman gurur duyduğunu söylemeye devam ediyor.

Türkiye’den Real Madrid’e ilk transfer olan oyuncu, yolculuğuna İstanbul’dan değil Ankara’dan başladı.

19 yaşında başkentin köklü kulübü Gençlerbirliği’ne transfer olan Geremi, Ankara’da gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Geremi’yle ilgilenen takımlardan biri de İspanyol devi Real Madrid’di.

Ancak karşılarında Türk futbol camiasının en ateşli yöneticilerinden Gençlerbirliği lideri İlhan Cavcav vardı.

Real Madrid yöneticileri Geremi için Ankara’ya gelerek İlhan Cavcav ile pazarlık masasına oturdu. Gençlerbirliği’ne 2 milyon dolar ödemeyi, ayrıca Real Madrid’in Ankara’ya gelip Gençlerbirliği ile özel maç yapmasını teklif ettiler.

Bu teklifle son bulan İlhan Cavcav, önündeki kağıt parçasına 5 milyon dolar yazıp İspanyol yöneticilere verdi. “Oyuncumuzu almak istiyorsanız fiyatı bu” dedi.

İspanyollar teklifi kabul ederek Geremi’yi transfer etti.

Türkiye’nin başkentinden İspanya’nın başkentine giden Geremi, bu kulüpte geçirdiği yılların ardından İngiliz devi Chelsea’ye transfer oldu.

İngiltere’de başarılı yıllar geçiren Geremi, 2010 yılında yıldızının parladığı Ankara’ya döndü. Ankara’da bu kez Gençlerbirliği’nde değil Ankaragücü’nde forma giydi.

Tıpkı Geremi gibi Arda Güler de Gençlerbirliği’nde başlayan yolculuğunun ardından Real Madrid’e transfer oldu.

Milli yıldızımızın şu ana kadar Türkiye’den İspanyol devine transfer edilen tüm oyunculardan daha başarılı olmasını ve bizi gururlandırmasını umuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu