Haber

Avustralya’da Çin Suç Örgütüne Karşı Kara Para Aklama Operasyonu

Avustralya’da Çinli bir suç örgütüne para aklama şüphesiyle 7 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Avustralya’da birçok şubesi bulunan Changjiang Döviz Bürosu’nun, Kovid-19 salgını sırasında kapatılması sırasında yaptığı işlemlerden şüphelenen polis, soruşturma başlattı.

Avustralya hükümet kurumları ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS) dahil olduğu 14 aylık bir soruşturma sonucunda polis, Changjiang Döviz Bürosu’nun “Long River” adlı bir kara para aklama örgütü tarafından gizlice kontrol edildiğini belirledi.

Polis ülke genelinde 20 adrese baskın düzenledi, yüz milyonlarca dolar değerindeki lüks araç ve konutlara el koydu, 4’ü Çin, 3’ü Avustralya vatandaşı 7 kişiyi gözaltına aldı.

Örgütün kontrolündeki Changjiang Döviz Bürosu müşterileri adına hukuki süreçleri sürdürürken, söz konusu ofisin son 3 yılda yasa dışı olarak 144 milyon dolar suç geliri aktardığı ortaya çıktı.

Örgütün geçersiz iş belgelerinin nasıl oluşturulacağı konusunda eğitim verdiğini belirleyen polis, aklanan paraların bir kısmının “siber dolandırıcılık”, “yasadışı mal ticareti” ve “şiddet” suçlarından geldiği bilgisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu