Haber

Bakan Özhaseki, Adıyaman’daki Dönüşüm Projesini Yerinde Ziyaret Etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman’da deprem bölgesinin hızlı bir şekilde kurtarılması amacıyla hayata geçirilen “Yerinde Dönüşüm” projesine başvuran Kürkoğlu ailesini ziyaret ederek hibe ve hibe desteğiyle evlerini yerinde dönüştürdü. aldıkları kredi desteği.

Bakan Özhaseki, depremin en çok tahrip ettiği kentlerden biri olan Adıyaman’da düzenlenen deprem konutlarının kurası ve anahtar teslim töreninin ardından şantiyeleri gezdi. Alitaşı Mahallesi’ndeki şantiyede incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, deprem bölgesinin canlandırılması ve inşası için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvuran Abdurrahman Kürkoğlu’nun mahallesinden ayrılmadan yerinde yaptırdığı evi ziyaret etti. Aldığı hibe ve kredi desteğiyle.

“Allah bize keyifle yaşamayı nasip etsin”

Bakan Özhaseki, Kürkoğlu ailesinin 6 Şubat depreminde ağır hasar gören 4 katlı aile apartmanının yıkıp yerine yeniden inşa ettikleri konutlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle yapılan evin kısa sürede tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Bakan Özhaseki, “Son derece memnunuz. Mutlu otursunlar, Allah mutlu yaşamayı nasip etsin. Cenab-ı Hakk’ın izniyle. Bir daha asla böyle bir felakete neden olmayın.”

“Birçok vatandaşımız sözümüze güvenerek evini inşa etmeye başladı.”

‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında 1,5 milyon liralık destek paketi açıkladıklarını hatırlatan Bakan Özhaseki, “Deprem bölgelerindeki birçok vatandaşımız sözümüze güvenerek evini yerinde yapmaya başladı. bizim için sevindirici. Bunun 750 bin lirası hibe, 750 bin lirası da kredi. Ancak tabi ki böyle bir kredi imkanı her zaman bulunamıyor. Herkes evini yapıp bitirdikten sonra 2 yıl geçecek ve ev sahibi olacaklar. Parayı 10 yıl boyunca sıfır faizle ödeyin. Hal böyle olunca vatandaşlar bunu çok değerli buldu. Vatandaşlarımız bu fırsattan yararlanarak evlerini kendi yerlerine inşa ediyor” dedi.

Bakan Özhaseki daha sonra Emlak Konut merkez şantiyesi ve İndere şantiyesini gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, Emlak Konut’un inşa ettiği deprem konutu inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. – ADIYAMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu