Ekonomi

Schengen’e 778 bin başvuru

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Schengen Vize İstatistikleri verilerine göre Türkiye, ulaştığı başvuru sayısında da Rusya’yı geride bırakarak Rusya tarihinde ilk kez ikinci sırada yer aldı.

Paylaşılan bilgilere göre geçen yıl yapılan toplam başvuru sayısı 7,5 milyonu geçti. 2019 yılında yaklaşık 17 milyon başvuru yapıldığı düşünüldüğünde oranın yüzde 55 oranında düştüğü dikkat çekti. Türkiye’den yapılan başvurular incelendiğinde en fazla başvurunun 223 bin 699 ile Almanya Büyükelçiliği, konsoloslukları ve vize merkezlerine yapıldığı kaydedildi. Almanya’yı 164 bin 829 ile Yunanistan, 164 bin 829 ile Fransa izledi. 115,114.

UKRAYNA İŞGAL

2019 yılına göre geçen yıl listenin başında yer almasına rağmen Schengen vizesine başvuran Türk vatandaşlarının sayısı yüzde 14 azalarak 906 bin 862’den 778 bin 409’a geriledi.

SchengenVisaInfo’nun kurucusu Besart Bajrami, verileri değerlendirdiğinde, ”Türkiye’nin birinci olmasının en önemli sebeplerinden biri Türk başvuru sayısındaki artış değil; Ukrayna’nın işgalinden sonra Rusya’ya getirilen kısıtlamalar nedeniyle Rus başvurularının sayısı önemli ölçüde düştü. söz konusu. Bajrami’ye göre savaş devam ederse Rusya bu yıl masanın daha da gerisine düşebilir.

SIRALAMADA ÇİN ETKİSİ

Pandemi nedeniyle Çin’in 2022’de özellikle turizm alanında son derece katı kurallar uygulaması ve salgın korkusuyla kendi vatandaşlarının yurt dışına seyahat etmesini engellemesi de Türkiye’nin ilk sıraya yükselmesinin nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. . 2023’te Çin’in yeniden açılmasıyla sıralamanın değişebileceği kaydedilirken; Böylece önümüzdeki yıl Türkiye’nin ikinci sıraya gerileyebileceği kaydediliyor. tatil, “Çinli turistlerin Avrupa’yı tercihi henüz pandemi öncesi seviyelere ulaşmamış olsa da 2023’te Çinli başvuranların sayısı kesinlikle artacak”açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu