Haber

Bakan Soylu, Bulgar mevkidaşı Demerdzhiev ve beraberindeki heyeti kabul etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Demerdzhiev ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Soylu görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, “Göç akışını durdurmak ve önlemek için bilgi alışverişinde bulunmak ve aynı mücadeleyi kesintisiz sürdürmek konusunda mutabık kaldık. Sonuncusu Bulgaristan’dan Levent Göktaş oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. PKK. , KCK, PYD, FETÖ DHKP-C ve DHKP-C konusunda ortak işbirliğimizin sağlam temellere dayandığını huzurlarınızda bir kez daha teyit etmek isterim.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev ve beraberindeki heyeti Sarıyer İl Konutları’nda kabul etti. Basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından Bakan Süleyman Soylu ve mevkidaşı Ivan Demerdzhiev ortak basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ivan Demerdzhiev ve beraberindeki heyet ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bakan Soylu, Demirciev ile 5 ayda 13’üncü görüşmesi olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlarımızın talimatları çerçevesinde son toplantıda alınan kararla Sayın Demirciev, hem Kapıkule hem de Hamzabeyli sınır kapılarında hem teknolojik dönüşüm ve kapasite artışı Ticaret ve İçişleri Bakanları ile bir çalışma başlıyor.Uzun süredir gündemde olan Kırklareli ve Rezovo’nun ortasındaki Rezve Çayı üzerinden yeni bir dostluk köprüsü açılıyor.Yeniden değerlendirdik. Bunun altyapısı bugün. Önce yaya olarak açılacak. Çaba ile ilgili hem bilgi alışverişi hem de ortak çalışma anlamında bir adım atıldı” dedi.

“GÖÇÜ DURDURMAK VE ÖNLEMEK ÜZERE ORTAK ANLAŞMA YAPTIK” Süleyman Soylu, açıklamasına devam ederek, “Uzun süredir özellikle göçmen kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve sınır güvenliği konularında birlikte çalışıyoruz. Uzun zamandır göç akışını durdurmak ve önlemek için bilgi alışverişinde bulunmak ve ortak çabayı kesintisiz sürdürmek istiyoruz.Anlaştık.Kapıkule ticaret açısından dünyanın en büyük ikinci kapısı.Özellikle ticaret açısından dünyanın en büyük ikinci kapısı. Üretimimizin ve ihracatımızın arttığı bu dönemde Kapıkule’deki ticari geçişler bizim için çok önemli Bulgaristan için de önemli Bu özellikle soğuk gıda taşımacılığı için çok önemli Güzel Bir haber de aldık kendilerine teşekkür ediyoruz tekrar Bulgaristan ile komşuluk ve kardeşlik bağlarımız açısından iki ülkenin karşı karşıya olduğu afet meselelerinde ortak havuz oluşturulması konusu değerlendirildi.”

“SONUNDA BULGARİSTAN LEVENT GÖKTAŞ VERİLDİ, ONLARA TEŞEKKÜR EDERİZ” Bakan Soylu, “En son Bulgaristan’dan Levent Göktaş verildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. PKK, KCK, PYD, FETÖ ve DHKP ile ilgili ortak iş birliğimiz- C’nin yeri sağlam.Huzurunuzda bir kez daha teyit etmek isterim.Geçenlerde Bulgaristan sınırında maalesef üzücü bir olay yaşandı.Bulgaristan sınırında bir polis memuru hayatını kaybetti.Failleri hızla yakaladık.İcra ettik ve taşıyoruz. Birlikte ortak soruşturma açtık. Bu soruşturmayı derinleştirdik. Tamamen “Bulgaristan halkına, Sayın Bakana, ailesine ve oradaki güvenlik güçlerine başsağlığı diliyorum. Birçok terör örgütüyle ortak çalışmalarımız için Sayın Bakana, hükümetine ve devletine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi. Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Demerdzhiev, Süleyman Soylu’ya işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu