Ekonomi

EPDK’dan doğalgaz ve elektrikte firmalara ‘güvence bedeli’ uyarısı

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçtiğimiz hafta afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın ister deprem bölgesinde ikamet etmeye devam etsinler, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasınlar, deprem süresince güvenlik ücreti ödemeyeceklerine karar verdi. elektrik ve doğal gaz için yeni abonelikler yapılırken acil dönem.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan EPDK Lideri Mustafa Yılmaz; Depremzedelerimizin teminat tutarı konusunda sıkıntı yaşamaması için kurum yetkililerinin elektrik ve doğal gaz, dağıtım ve gümrüklü tedarik şirketleriyle toplantı yaparak gerekli uyarıları yaptıklarını anlattı.

Yılmaz, “Ülke olarak sancılı bir süreçten geçiyoruz. Yüzyılın felaketinin ardından hem milletimiz hem de toplumumuz çok güzel bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah yaraları hep birlikte ve çabuk saracağız. Biz de uyardık. Firmalar teminat bedeli konusunda çok net bir dille “Elektrik, doğalgaz ve hatta su faturalarının taşınabilir ekran görüntüsü bile yeterli olacaktır. Bu konudaki kararımızın net ve titizlikle uygulanmasını istiyoruz. OHAL süresince depremzedelerimiz depozito ödemeyecektir. Aksi davranıp garanti ücreti talep eden vatandaşlarımız, gereksiz kırtasiyelerle abonelik sürecini yavaşlatıyorlar, “Mağdur eden firmalar bedelini ağır ödüyor.”

EPDK’nın aldığı kararın ardından olağanüstü hal kararı alınan ve afet bölgesi ilan edilen iller depremlerden etkilendi; e-devlet platformundan veya herhangi bir sicil dairesinden alınan tarihi ikametgah (ikametgah) belgeleri, valilik, kaymakamlık gibi idari birimlerden gelen yazılar, elektrik, su, doğalgaz abonelik faturaları (veya faturaların elektrik ve faturaların mobil ekran görüntüleri) belgelerle doğal gaz. Olağanüstü hal süresince abonelerinden yeni abonelik işlemleri için garanti ücreti alınmayacaktır.

Deprem öncesi afet bölgesinde yaklaşık 6 milyon elektrik ve 1 milyon 700 bin doğalgaz abonesi bulunurken, bu aboneler elektrik için 420 TL, doğalgaz için 1430 TL asgari garanti ücreti ödedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu