Haber

Bakan Tunç: AK Parti sivil anayasaya öncülük etmek istiyor

Bakan Tunç: “AK Parti sivil anayasaya öncülük etmek istiyor”

“Anayasamız yamalak oldu. Darbe anayasasıyla yönetilmek bu dönemde bize yakışmıyor.”

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm siyasi partilerimiz, milletimizin yeni demokratik sivil anayasa talebini karşılamak için uzlaşırsa, Türkiye’nin kazanımı olur.”

BARTIN – Bartın’da doğup büyüdüğü köyü ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin darbe anayasasıyla yönetildiğini söyleyerek, “Bu devir bize yakışmıyor. Artık bunu aşmamız lazım” dedi. Milletimiz (yeni anayasa) bunu hak ediyor, zaten hak ediyor.Bu anlamda milletimizin yeni demokratik sivil anayasa talebini karşılamak için tüm siyasi partilerimiz uzlaşma zemini bulursa Türkiye’nin kazanımı olacaktır. Umarım AK Parti de buna öncülük etmek ister” dedi.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Ulukaya köyünde doğup büyüdüğü mahalleye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, komşularından yoğun ilgi gördü. 1982 Anayasası’nın bir darbe anayasası olduğunu ve yamalı hale getirildiğini belirten Bakan Yılmaz Tunç, Türkiye’nin demokratik sivil anayasa talebini karşılayabilecek bir uzlaşı zeminine sahip olmasının faydalı olacağını söyledi.

Bakan Tunç şunları söyledi:

“Yeni anayasa ile ilgili daha önce meclis dönemlerinde uzlaşma komisyonları kuruluyordu. Partiler bir araya geldiler ama başaramadılar. Bu devirde darbe anayasasıyla yönetilmek bize yakışmaz. Bunu artık aşmamız lazım. Millet hak ediyor, zaten hak ediyor.Sadece yapanlar için bile bir değişim sebebidir.1982 Anayasası.Darbecilerin oluşturduğu bilim kurulunun hazırladığı anayasa.Halkın seçtiği anayasa değil. Bir an önce millet ve demokratik süreç için oylanan bir anayasa.Bu süreçte anayasamızda birçok değişiklik oldu.Anayasamız yamalı bir hal aldı.Vesayetçi ruhu ortadan kaldırmak için sessiz devrimci reformlar yapıldı. .Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişine ilişkin yargıda kadın haklarından çocuk haklarına, kişisel başvuru hakkından diğer temel ve özgürlüklerin genişletilmesine ve darbecilerin yargılanabilmesine olanak sağlayan hususlara kadar idari reformlar . İdarenin kaldırılmasına ilişkin hususlara kadar pek çok düzenleme yapılmıştır. Ama tabi bu düzenlemeler vesayet ruhunu ne kadar azaltırsa azaltsın, yapanların kalemlerinde akan mürekkep darbecilerin mürekkebidir. Sadece kapsayıcısının 1982 Anayasası olması, değiştirilmesinin bir sebebidir. Bu noktada Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm siyasi partilerimiz, milletimizin yeni demokratik sivil anayasa talebini karşılayacak şekilde uzlaşırsa, bu Türkiye’nin kazanımı olacaktır. İnşallah AK Parti de buna öncülük etmek ister elbette.”

“Devamlı FETÖ taktiği olarak görüyoruz”

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin iddiaların asılsız olduğunu ve bunun bir FETÖ taktiği olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bunları bir kere bile gündeme getirmek beyhude. Bunu yazanlar bugün yazmıyor, çünkü bunu sosyal medyada daha önceki seçim dönemlerinde FETÖ taktiği olarak hep görüyoruz. Bu tür haberlere kulak asmamak lazım. 8.5 saat süren bir kabine toplantısıydı.Sayın Cumhurbaşkanımız bakanlarımıza yeni projeler verdi.Hedef noktalarını dikkatle dinledi.Çünkü bir önceki kabine toplantısında hızlıca brifinglerinizi alın teşkilatınızı tanıyın dedi. ardından yeni hedef seçim beyannamemizde vaat ettiğimiz konularla ilgili projelerinizi halkımıza sunuyoruz. Herkes hazırlıklarını yaptı ve 8,5 saat süren bir çalışma ortaya koyuldu. Hedefler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. “Cumhurbaşkanımız önerilerde bulundu. bu amaçlar için. Toplantı bitiminde canlı yayında hızlı bir açıklama yaptı. Bu vesileyle gece gündüz ağır ağır çalışır. Bütün bu söylentilere itibar edilmemeli, gündeme alınmamalıdır.”

Ziyaret kapsamında Bakan Tunç, annesinin kabrini de ziyaret ederek dualarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu