Ekonomi

Başkan Büyüksimitci: “Kayserili firmalarımız fuara damgasını vurdu”

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) –Kayseri Sanayi Odası, İstanbul Fuar Merkezi (İFM) ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen IIFF2024 İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı’na (IIFF2024) katıldı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdullah Oğuzbaş ve Ahmet Gümüşcü ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Sarıalp, İrfan Püsküllü ve Ahmet Ezinç, İstanbul Mobilya Fuarı’na 180’in üzerinde kişi katıldı. Kayseri firmasını ziyaret ederek hayırlı fuarlar diledi.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, İstanbul Mobilya Fuarı’na 180’den fazla Kayserili firmanın katılımının gurur kaynağı olduğunu belirterek, bu kadar yoğun katılımın, Kayseri’nin mobilya sektöründe ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Mobilya bölümünün istihdam, ihracat ve firma sayısı açısından Kayseri’nin lokomotif bölümlerinden biri olduğunu belirten Lider Büyüksimitci, “Kayseri olarak 600’ün üzerinde firma ve 28 bine yakın çalışanımızla mobilya üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız. Bu firmaların yaklaşık 400’ü seri üretim yapabilen, ihracata yönelik çalışan firmalardır” dedi.

Başkan Büyüksimitci, 2022 verilerine göre İSO ilk 500 ve ikinci 500’de toplam 11 mobilya firmasının bulunduğunu, bu firmalardan 8’inin Kayseri firması olduğunu, bu verinin de Kayseri’nin sektörde lider konumda olduğunu kanıtladığını belirtti. mobilya endüstrisi.

Kayseri’nin ihracatını daha da yukarılara çıkarmak için çalıştıklarının altını çizen Büyüksimitci, “Çalışmamız lazım. Türkiye üretmek zorunda. Ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak amacıyla şehrimizde yeni üretim alanları yaratıyoruz. Valiliğimiz ve belediyelerimizle birlikte şehrimizin 4’üncü OSB’si Erciyes OSB’yi hayata geçiriyoruz. 4 milyar dolar civarındaki ihracatımızı daha da artırmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi durumda olacağız. Mobilya sektörünün şehrimizde bu kadar güçlü olmasını sağlayan, gece gündüz çalışarak üretime, istihdama ve ihracata katkı sağlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. “Avrupa’nın en büyük mobilya fuarına katılan üyelerimiz başta olmak üzere tüm firmalarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Büyüksimitci son olarak fuarda sanayicileri yalnız bırakmayan eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, milletvekillerine, Vali Gökmen Çiçek’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, ilçe belediye başkanlarına, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’a teşekkür etti. OSB Liderleri ve Sanayicilere destek veren tüm Kayseri protokolüne teşekkür etti.

habersolhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu