Haber

Binanın çatısı metro hattına uçtu, ekipler seferber oldu

Binanın çatısı metro hattına uçtu, gruplar seferber oldu

BURSA – Bursa’da güneybatıdan esen şiddetli rüzgar nedeniyle gece yarısı bir binanın çatısı metro hattına uçtu. Nitekim Arabayatağı ile Kestel arasındaki demiryolu ulaşımı, enerji sağlayan direklerin devrilmesi nedeniyle durdu. Burulaş ekipleri arızanın giderilmesi için çalışma başlatırken, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için Arabayatağı ile Kestel arasına ek otobüs seferleri konuldu.

Bursa’da geceleri zaman zaman 75 kilometreyi aşan güneybatı sahili hayatı olumsuz etkiledi. Yıldırım ilçesine bağlı Hacivat Mahallesi’nde, Ankara yolu kenarında bulunan 3 katlı binanın çatısı saat 01.57’de ‘yüksek sesle’ sallanarak önce yola, ardından metro hattına devrildi. Olay sırasında yolda araçların olmaması ve metro hizmetlerinin olmaması olası bir facianın önüne geçti. Olay sırasında hatta elektrik sağlayan 4 direk devrildi ve sistem elektriksiz kaldı. Merkezi sistemden gelen hattaki elektriğin kesildiğini gören Burulaş grupları hızla bölgeye hareket etti. Çatının bir kısmı engel olduğu için polis yolu trafiğe kapattı. Polis, itfaiye ve büyükşehir ekiplerinin çalışmasının ardından yol kısa sürede trafiğe açıldı. Metro hattındaki çatı bölümleri kaldırıldı.

Metro sınırının Arabayatağı-Kestel ortasındaki kısmının güçsüz kalması nedeniyle sabah saatlerinde seferlere başlanamadı ve vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için ek otobüs seferleri devreye alındı. Arabayatağı-Kestel arası karşılıklı otobüs seferleri ile ulaşım kesintisiz sağlanırken, Burulaş grupları sorunun giderilmesi için yoğun çalışma başlattı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanırken, bu süre zarfında ulaşım otobüslerle sağlanmaya devam edecek.

akyakaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu