Yaşam

Bu 5 ipucu, olumlu düşüncelerinizi artıracak ve sizi daha olumlu bir insan yapacaktır.

Pozitif düşünmenin faydaları

Hem zihinsel hem de fiziksel olarak pozitif olmanın birçok faydası vardır. En dikkate değer avantajlardan bazıları şunlardır:

Daha iyi zihinsel sağlık: Pozitif insanlar genel olarak daha yeterli zihinsel sağlığa sahip olma eğilimindedir. Anksiyete veya depresyon yaşama olasılıkları daha düşüktür. Ayrıca hayatın zorlukları karşısında daha dirençlidirler. Sıkıntılı anlarda daha pozitif olmak, gerginliğin olumsuz etkilerine karşı bir tampon oluşturmaya yardımcı olabilir.

– Artan memnuniyet: Pozitiflik, doğrudan daha fazla memnuniyet ve öznel refah ile bağlantılıdır. Pozitif insanlar günlük yaşamlarında neşe bulabilirler ve gerginlikten ya da olumsuz duygulardan kolayca etkilenmezler.

– Daha yeterli fiziksel sağlık: Araştırmalar, daha pozitif olmanın daha iyi fiziksel sağlıkla ilişkili olduğunu gösteriyor. Pozitif insanların kardiyovasküler problemlerden ölme olasılığı daha düşüktür ve kötümser meslektaşlarına göre daha uzun yaşarlar.

– Daha güçlü bağlar:Pozitif insanların başkalarıyla çatışma yaşama olasılığı daha düşüktür ve daha sağlıklı, daha tatmin edici kişiler arası ilgileri vardır.

Pozitif düşünen insanların özellikleri

Pozitif olmak her zaman sadece hoş fikirler hakkında düşünmek anlamına gelmez. En iyimser insan bile ıstırap, kalp kırıklığı ve öfke yaşar. Bununla birlikte, pozitif insanlar genellikle aşağıdaki özelliklere sahiptir.

pozitif insanlar;

  • İyimser
  • Minnettar
  • çözüm odaklı
  • Yardımsever
  • şefkatli
  • Mutlu
  • Nükteli, komik,
  • Komik.

Negatif İnsanlar;

  • kötümser
  • Nankör
  • Sorunlu anlaşmalar
  • Faydasız
  • Kayıtsız
  • Mutsuz
  • Alay ediyor.


Olumlu fikirleri artırmanın 5 yolu

Olumlu görüşlerle dolu insanlar bardağın boş tarafını değil, dolu tarafını görme eğilimindedir.

Olumlu olmak, asla olumsuz duygular hissetmeyeceğiniz veya kötümser düşüncelerle uğraşmayacağınız anlamına gelmez. Herkesin moralinin düşük olduğu veya kalbinin kırıldığı günler vardır. Aradaki fark, olumlu düşünenlerin olumsuz duygularının kendilerini kontrol etmesine izin vermemeleridir.

Sorunları üzerinde durmazlar, bunun yerine çözüm bulmaya odaklanırlar. Olumsuz niyetlere yenik düşmezler ve her zaman hayatın parlak tarafına bakmaya çalışırlar.

Nasıl Daha Pozitif Olunur?

Neyse ki, günlük yaşamınızda daha pozitif olmak için gerçek benliğinize nazikçe rehberlik etmek için yapabileceğiniz stratejiler var. Daha pozitif olmak istiyorsanız, yapabileceğiniz birkaç şey var.

1. teşekkür etmek

Minnettar olduğunuz şeylerin bir listesini yapın. Bir şükran günlüğü tutun ve her gün minnettar olduğunuz şeyleri yazın ve sizi neşelendiren veya minnettar hissettiren birkaç şeyi yazın. Bunların yepyeni veya dünyayı sarsan gözlemler olması gerekmez, güneşli güzel bir gün kadar kolay bir şey veya siz işe otururken bir arkadaşınızın size kahve getirmesi kadar kolay bir şey olabilir.

Hayatınızdaki iyi şeylere odaklanarak, doğal olarak daha olumlu bir zihin çerçevesine geçmeye başlayacaksınız.

2. Beklentinin Keyfini Çıkarın

Her gün sabırsızlıkla bekleyecek bir şey bulun. Araştırmalar, sabırsızlıkla bekleyecek olumlu bir şeye sahip olmanın ruh halini yükseltmeye ve gerginliği azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

En sevdiğiniz kitapçıyı ziyaret etmek, arkadaşlarınızla bir fincan kahve içmek, parkta bir akşam gezintisi yapmak veya en sevdiğiniz kitabı okumak olsun, her gün sabırsızlıkla bekleyecek bir şeyler bulduğunuzdan emin olun. Bu, işler istediğiniz gibi gitmediğinde bile pozitif kalmanıza yardımcı olacaktır.

3. Farkındalık Uygulaması

Farkındalık, fikirleriniz, duyumlarınız ve çevreniz dahil olmak üzere tamamen şimdiki ana odaklanmayı içeren bir uygulamadır. Fikirleriniz ve ruh haliniz hakkında farkındalığınızı geliştirmek de dahil olmak üzere çeşitli faydaları olabilir.

Stresli veya bunalmış hissettiğinizde, birkaç derin nefes alın ve şimdiki ana odaklanın. Vücudunuzun nasıl hissettiğine ve hangi sesleri duyabildiğinize dikkat edin. Niyetlerinizi belirlemeyi öğrendikten sonra, olumsuz niyetleri aktif olarak daha olumlu olanlarla değiştirmek için çalışabilirsiniz.

4.Gülümseme

Kendinizi hoş hissetmeseniz bile, kendinizi gülümsemeye zorlamak aslında kendinizi daha yetkin hissetmenizi sağlayabilir. Gülümsemek, beyninizde kendinizi keyifli ve rahat hissetmenizi sağlayan kimyasalların salınmasına yardımcı olur.

Araştırmacılar, gülümsemenin yalnızca olumlu duygular uyandırmakla kalmayıp, aynı zamanda insanların dünyayı daha olumlu bir bakış açısıyla görmelerine de yardımcı olduğunu bulmuşlardır. Bir dahaki sefere kendinizi kötü hissettiğinizde, birkaç dakika gülümsemeyi deneyin ve bunun daha iyimser hissetmenize nasıl yardımcı olabileceğini görün.

5. Pozitif kendi kendine konuş

Kendinize söyledikleriniz, kendiniz ve dünya hakkında nasıl düşündüğünüzü etkiler ve abartılı özeleştiri, olumlu yönden bakma yeteneğinizi baltalayabilir. Araştırmacılar, olumsuz kendi kendine konuşmadan olumlu kendi kendine konuşmaya geçişin duyguları yumuşatmaya ve gerilimi azaltmaya yardımcı olabileceğini bulmuşlardır.

Özetle;

Pozitif olmanın, artan memnuniyet, daha güçlü ilişkiler ve yaşamda daha fazla başarı gibi birçok faydası vardır. Bununla birlikte, depresyon ve kaygı, olumsuz fiziksel sağlık etkileri ve sağlıklı ilgileri sürdürmede zorluk gibi birkaç potansiyel tuzak da vardır.

Daha pozitif olmak için, pozitif insanlarla zaman geçirin, sizi mutlu eden şeyler yapın, negatif düşünce ve duygulardan uzak durun, sahip olduklarınıza şükredin ve her durumda iyiye odaklanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu