Yaşam

Buca Belediyesi Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında Ceza’yı ağırladı

Buca Belediyesi, Cumhuriyet

Buca, Cumhuriyetin 100. yılında görkemli kutlamalara sahne oldu. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında Işılay Saygın Meydanı’nda “100. Yılda 130 Kişilik Zeybek Gösterisi” gerçekleştirildi. Gösterinin ardından Işılay Saygın Meydanı’ndan eski Kaymakamlık binası karşısındaki konser alanına kadar Türk bayrağı, bando ve meşalelerden oluşan fener alayı oluşturuldu. Fener kortejine Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve eşi Zuhal Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HER KIŞIN BİR BAHARI VARDIR

Ünlü sanatçı Ceza konseri öncesinde konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Mustafa Kemal Paşa’nın bundan tam bir asır önce arkadaşlarıyla birlikte yediği yemekte söylediği sözlerden hâlâ gurur duyduklarını belirterek, “Bağırmak istiyorum sevgili gençler.” Artık Buca’dan tüm Türkiye’ye.” …’Beyler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’. Türk milletinin kaderini değiştiren bu cümleyi kurmak Mustafa Kemal Paşa için elbette kolay olmadı. Parçalanmış ve yoksul bir imparatorluktan tüm dünyanın saygı duyduğu bir devlet yaratmak için büyük bedeller ödendi. Anadolu’yu düşünün. “Toprakları emperyal güçler arasında paylaşılmış, ordusu dağılmış, halkı bitkin düşmüş, her tarafta yangınlar çıkmış bir ülke… Unutmayın gençler, unutmayın, her karanlık gecenin bir sabahı vardır, Her kışın bir baharı vardır” dedi.

Yaşasın CUMHURİYET

UNUTULMAZ ANLAR YAŞANDI

Daha sonra ünlü rap müzik sanatçısı Ceza sahneye çıktı. Lider Erhan Kılıç, bu özel gecenin anısına sanatçı Ceza’ya Türk bayrağı hediye etti. Konser alanını dolduran binlerce İzmirli, Ceza’nın müziğine eşlik ederek unutulmaz anlar yaşadı.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

haber-iskenderun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu