Haber

Büyükçekmece’de Haber muhabiri ve kameramanı darp edildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi’nde çalışan bazı personel hakkında rüşvet aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak’ın da bulunduğu 22 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlardan 4’ü belediye binasındaki ofislerine getirildi. Çevik kuvvet ekipleri belediye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ofislerde inceleme yapıldı ve arama yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından 4 şüpheli, götürülmek üzere dışarı çıkarıldı. Belediye binası önündeki kalabalık, alınan meslektaşlarına alkışlarla destek verdi. Bu sırada kimliği belirlenemeyen iki kişi olay yerinde A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameraman Hüseyin Koçak’ı darp etti.

Diğer basın mensuplarının müdahalesiyle saldırganlar güçlükle sakinleştirildi, gözaltına alınan 4 şüpheli ise araçlarla götürüldü. A Haber muhabiri Vural, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

‘ÖNDEN YAZILI SENARYOLARLA OPERASYONLAR’

Operasyona ilişkin açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “İlgili medya grupları tarafından 2009 yılından bu yana planlı, programlı, önceden yazılmış senaryolarla operasyonlar yapılıyor. Bizi kimse korkutamaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesinde hak dışında hiçbir şey olamaz. , hukuk, adalet, insanlık durumudur, bir hata varsa herkes o hatayı düzeltmek için yola çıkar, özür diler, düzeltir. 2024 yerel seçimlerinden 72 gün önce ‘Büyükçekmece Belediyesi’nde Operasyon’ hastane yatağımdaydı, Altyazının açık olduğunu gördüm. Telefonlarım kapalıydı, telefonlarımı açtım. Arkadaşlarım beni arayıp ‘Evet Sayın Başkanım, böyle bir şey oluyor’ dediler. “Bir şey var. 4-5 arkadaşımızı evlerinden aldılar. Şimdi bunları belediyeye getiriyorlar. Burada odaları aranacak ve taranacak. Sonra da geri alacaklar.” “Ben buradayım değerli basın mensupları. Bu milletin, bu ülkenin, bu devletin Atatürk Cumhuriyeti’ne layık olması için herkesin sahada cesurca mücadele etmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baskı yaparak, iktidar yanlısı medyayla operasyonlar düzenleyerek bu ülkenin kaybolmaya yüz tutmuş demokrasisine daha fazla zarar vermiş olacağız.” “Zarar vereceksiniz. Bu nedenle herkesi sağduyuya davet ediyorum” dedi.

YILMAZ TUNÇ’TAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, darbeye karışan şüpheliler A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin Koçak’ın gözaltına alındığını duyurdu. Tunç, “Olay nedeniyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kasten yaralama suçundan soruşturma başlatıldı ve tespit edilen şüpheliler gözaltına alındı. Her iki soruşturma da titizlikle devam ediyor.” (HABER MERKEZİ)

gemlikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu