Haber

CHP’li Engin Özkoç’tan Ethem Sancak’a: Benim için vasıflı bir dolandırıcıdır

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Bir faturada 231 bin 310 madde var. Bu fatura Ethem Sancak’ın BMC tarafından düzenlenen bir faturadır. Bu faturada ordumuz tank-palet ile birlikte üretim yapacak olsaydı bu tür kalemler için 65 milyon 240 bin lira alması gerekirdi. Ethem Sancak’ın BMC’si de tıpkı kalem malı gibi yüzde 12,5 kâr elde ederken, 292 milyon 673 TL oldu. 65 milyon nerede, 292 milyon nerede? Allah nasip ederse, Ethem Sancak yetimden, mazlumdan, aziz ordumuzdan bir kuruş çalsa hesabını sorarım, peşinden giderim, sonuna kadar giderim.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Türkiye.

‘BENİM İÇİN NİTELİKLİ BİR ALDATMACADIR’

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuştu. Özkoç, şunları söyledi:

“Bay. Milli Savunma Bakanı. Söylediğim tüm bu sözler, senin bana verdiğin bir söze istinaden; Sana söylüyorum ve lütfen bunu kendi konuşmana dahil etmeni istiyorum.

Türkiye’de bir rezalet yaşandı. Kendi ordumuz üzerinden gözümüzün içine bakarak bir oyun oynandı, ben de bunu defalarca anlattım. Elimdeki belgeyi açıklamadan önce; Öncelikle hikayeyi hatırlayalım diye anlatıyorum. Ethem Sancak denen şahıs benim için vasıflı bir dolandırıcıdır; 2014 yılında iflas eden BMC’yi TMSF’den arsa fiyatına satın aldı. Daha sonra kendi deyimiyle ‘Tayyip Erdoğan’a gittim, Katar’ı bana ortak etmesini istedim, savunma sanayiine gireceğim dedim.’ Katar Düzeni çağrıldı ve Katar Düzeni, Katar ordusunu yüzde 49,9 ile BMC’ye ortak yaptı. Ethem Sancak ne kadar aldı, bir buçuk ayda 300 milyon dolar aldı. Ardından ‘Erdoğan’ın köylüsü Talip Öztürk’e ortak ettiler beni. Yüzde 25,1 hissesini de kendisine sattı. Bunların hepsi kendi ağzından… Kendi payı üzerinden değerlendirildiğinde 150 milyon dolar kazanıyor. 450 milyon dolara mı mal oldu? Bedelsiz aldığı BMC hisselerini satarak 450 milyon doları cebine koydu.

‘Savunma sanayine gireceğim ama fabrikam yok, bana fabrika yeri verin’ dedi. “Bana bir fabrika yeri verin,” dedi. Karasu’da Sakarya’da 2 milyon metrekare arsa deniz yoluyla BMC’ye bedelsiz verildi. BMC tamamen doldurulmuştur. Yeterli mi? Bu yeterli değil. 60 milyon TL; Fikri Işık bir keresinde tüm açık belgeleriyle altyapıya ‘Ben ödeyemem, siz ödemek zorundasınız’ demişti. Devlet 60 milyon TL ödedi. Yetmedi, ‘Bana Türkiye’nin en büyük cesaretini vermelisiniz’ dedi. 1.5 milyar lira olarak hesaplanan Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviklerinden biri kendisine verildi.

Altay Tankı ihalesi yapıldı. Giren başka eski yatırımcılar da vardı. Ethem Sancak’ın fabrikası var mı? Hayır. Tecrüben var mı? Hayır. İşçisi var mı? Hayır. ‘Benim tank palet fabrikam yok ama Altay Tank ihalesini aldım, bana fabrika verin’ dedi. Tank Palet fabrikası bilgim Sakarya… Milletin alın teriyle alınmış bir fabrika. 1 milyon metrekare alana sahip Avrupa’nın en büyük entegre tesisi olan fabrika 25 yıllığına bedelsiz verildi. 25 yıldır, stoklu malzemelerle.

’18 AYDA TANK ÜRETİYORUZ, 48 AY GEÇTİ, TANK YOK’

18 ayda tank üretirdi… 48 ay oldu tank yok. Ethem Sancak var mı? Ethem Sancak yok. Ethem Sancak tankı üretemedi, parayı alıp cebine koydu ama son bir atılım olarak ‘Burayı bırakacağım ama 480 milyon dolara Tosyalı Grubu’na satacağım’ dedi. Satıldı, anlattım, kimse itiraz etmedi. Öztürk’ünkiyle birlikte 480 milyon doları alıp cebine koydu.

Ardından Ethem Sancak anlatıyor: ‘Cumhurbaşkanı bizi aradı, sizin işiniz bitti’ dedi. Bize kişi başı 60 milyon dolar verdiler. Biz bu işin dışındayız’ dedi.

Soruyorum Sayın Bakanım… Katar’dan 300 milyon dolar, Öztürk’ten 150 milyon dolar, Tosyalı’dan 240 milyon dolar aldım. Ethem Sancak’ın cebinde 690 milyon doların olması gerekirdi. Öztürk’ün cebi 240 milyon dolar. Peki 60-60, 120 milyon dolar verildiyse ve bunlar çekildiyse, kalan 810 milyon dolar nerede? Ethem Sancak’ın dediği doğruysa ‘Bunu bize Tayyip Erdoğan vermedi’ diyor. ’60-60 bize 120 verdi’ diyor. Ya Ethem Sancak Tayyip Erdoğan’ı suçluyor, saçmalıyor, ya da yaptığım açıklamalar doğru… Ethem Sancak devleti dolandırdı, ordumuzu kandırdı. Çok net, çok net.

‘HESABINI SORACAĞIM’

Bir fatura… Faturada 231 bin 310 kalem var. Bu fatura Ethem Sancak’ın BMC tarafından düzenlenen bir faturadır. Bu faturada ordumuz tank-palet ile birlikte üretim yapacak olsaydı bu tür kalemler için 65 milyon 240 bin lira alması gerekirdi. Ethem Sancak’ın BMC’si üretirken aynı kalem… 292 milyon 673 TL, yüzde 12,5 kar etmesi gerekirken. 65 milyon nerede, 292 milyon nerede?

Merak ettim. yeminim var Allah nasip ederse, Ethem Sancak yetimden, mazlumdan, aziz ordumuzdan bir kuruş çalsa, hesabını sorarım, peşinden giderim, sonuna kadar giderim.

Hangi isim altında yaptı? Faturaya eklediği o fahiş rakam ‘kar dahil genel denge tutarı’ idi. Tüm muhasebecilere ve finansörlere ‘bakiye genel yansıma tutarı’nı sordum ve kanunu aradım. Böyle bir şey var mı? Hayır. Uygulandığı bir yer var mı? Hayır. Temel olarak genel üretim ve genel yönetim için paranızı oradan aldınız. Bunda… Biri sana bunu göstersin.

Milli Savunma Bakanımız burada bunu anlatırken ‘evet böyle bir şey var’ desin. Benim yüzüm kızaracak, onun yüzü burada bembeyaz çıkacak. Katar ordusu dahil ordumuzun mal varlığını, birikimini sömürmeyiz… Ethem Sancak gibi nitelikli dolandırıcılara da çocuklarımızın rızkını yedirmeyiz. Bunu sonuna kadar sürdüreceğim.

Ethem Sancak’ın sözde ‘Ben devleti temsil ediyorum’ diyerek Doğu Perinçek ile Suriye’de ne işi var? Benim Suriye’de bir Dışişleri Bakanım var, bizim bu ülkenin Milli Savunma Bakanı var mı, bizim bakanlarımız var mı? Var. Ethem Sancak kimdir? Türkiye’yi temsil ediyor mu? Bu hükümet buna nasıl izin veriyor? Bunu anlamak istiyorum. İktidara geldiğimizde Allah’ın izniyle ondan ve sorumlularından hesap soracağız.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu