Haber

Çin ve Kongo Dışişleri Bakanları, Diplomatik İlişkilerin Normalleşmesinin 50. Yıl Dönümünü Kutladı

BEİJİNG, 24 Kasım (Xinhua) — Çin Devlet Kurulu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Christophe Lutundula, ülkeleri ortasındaki diplomatik alakaların normalleşmesinin 50. yıl dönümü nedeniyle karşılıklı kutlama iletisi gönderdi.

Wang iletisinde, Çin ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti ortasındaki bağların 50 yıl evvel olağana dönmesinden bu yana ikili alakaların meselesiz halde ilerlediğini, iki ülke ortasındaki klasik dostluğun daima olarak güçlendiğini ve çeşitli kesimlerde ikili işbirliğinde bariz sonuçlar elde edildiğini belirterek, iki tarafın kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliği dahil daha yakın bir stratejik iştirake şahit olduğunu vurguladı.

Aynı vakitte Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Ofis üyesi olan Wang, iki ülke ortasında bütün alanlardaki ikili işbirliğini daha da derinleştirmek ve ikili bağlantılarda daha büyük muvaffakiyetler elde etmek için Lutundula ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Lutundula ise geçmişe baktığında ikili alakaların zahmetlere karşın ilerlediğini ve çok büyük muvaffakiyetler elde edildiğini tabir etti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, iki ülke ortasında karşılıklı fayda sağlayan, kazan-kazan anlayışına dayalı, güçlü ve dostça işbirliği temelindeki münasebetleri, iki halkın faydasına olacak halde güçlendirip geliştirmek için çalışacağına dair kelam verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu