Yaşam

Diğer İkiz Bir İkizin Hissettiğini Hissediyor mu?

İnsanlar uzun zamandır merak ediyor ikizlerin arasında telepatik bir bağ olup olmadığı Konu kafa karıştırıcı. İkiz kardeşler de derste bir o kadar başarılı oldukları için aynı şeyleri düşünürler ve çoğu zaman emsal gibi davranırlar. Bu düşündüğümüz kadar mümkün mü?

Bu hepimizin televizyondan aşina olduğu bir şey. Kemal Sunal’ın İyi Aile Çocuğu filminde Kemal ve Cemal kardeşleri hatırlarsınız. Birbirlerinden uzakta büyüyen tek yumurta ikizleri, birbirlerinin duygularını kilometrelerce öteden kalplerinde hissettiler. Bilimsel olarak net bir açıklaması olmayan ve filmlerde karşımıza çıkan bu durum karşısında ikiz kardeşler o da aynı şeyi hissediyor muDevlet sırrı olarak kalıp kalmayacağını bilmesek de sizler için konuyla ilgili bilgileri derledik.

Gelin bu merak uyandıran konuya en baştan bir göz atalım.

Tek yumurta ikizleri, döllenmiş zigotun genetik materyalinin replikasyonu ve ardından bölünmesiyle oluşur. bu da embriyonun içinde büyüyen materyalin kopyalanmasına neden olarak iki özdeş cihaz oluşturur . Embriyo, tam olarak aynı değilse de birçok örnek DNA’yı paylaşır. Bu benzerlik, ikizlerin neden birbirine benzediğini ve benzer davranışlar sergilediğini açıklar.

çift ​​yumurta ikizleri Öte yandan, iki farklı sperm hücresi tarafından döllenen diğer iki yumurta hücresinin sonucudur. Bu ikizler tek yumurta ikizleri gibi tıpatıp aynı değiller, tek ortak noktaları doğum günlerinin aynı olması.

Telepatik bağdan kastımız, oburun da ikizlerden birinin duygu ve düşüncelerini herhangi bir belirti vermeden hissetmesidir.

İkizlerin sadece genleri yoktur; ev ortamını, arkadaşlarını, kıyafetlerini de paylaşırlar. Ayrıca Birçok tek yumurta ikizinin özel bir psişik bağlantısı vardır.Paylaştıkları da iddia ediliyor.

çevresel faktör Bu duyguların değeri inkar edilemez. Tıpkı çevreyi, duyguları ve ikametgahı paylaşan insanların belli bir süre sonra aynı şeyleri hissedip düşündüklerini bildiğimiz gibi. Bu durumun ikiz kardeşlerde de olması çok muhtemel ve bilimsel araştırma sonuçları bu tarafta.

1844 yılında Alexandre Dumas, “Korsikalı Kardeşler” adlı romanında doğumda siyam ikizleriyle ayrılan iki erkek kardeşin öyküsünü anlatır.

İkiz kardeşlerin tıpatıp aynı şeyleri düşünüp hissettiklerinin anlatıldığı romanda, fiziksel duygularını da paylaştıkları gösteriliyor. Hatta kardeşlerden biri romanda şu cümleleri kullanıyor: Şu an birbirimizden uzak olsak da bedenlerimiz aynı;böylece birimizin algıladığı fiziksel veya zihinsel herhangi bir izlenim diğerini etkiler.

Konuyla ilgili farklı açıklamalar var.

Hurafeler Ansiklopedisi,” (Metro Books 1961)folklorcular E. ve MA Radford, “ İkizler, özellikle tek yumurta ikizleri, birbirlerine o kadar güçlü bir manevi bağla bağlıdırlar ki, tehlikenin ne zaman geleceğini bilirler ki, ayrılsalar bile, talihsizlik veya tehlike birini tehdit ettiğinde, diğeri bilir. Aynı gizemli şekilde ikizlerden birinin yaşadığı herhangi bir mutluluk ya da iyilik, diğerinin duygularına yansır. Çoğu zaman ikizlerden biri ölürse diğeri uzun yaşayamaz.diye beyan ettiler.

Martha Williams ve Jean Haley

2017 yılında 97 yaşındaki ikiz kardeşler Martha Williams ve Jean Haley kışın düştükleri ve soğuğa maruz kaldıkları için Amerika’daki evlerinin dışında öldüler. 2014 yılında 83 yaşındaki tek yumurta ikizleri Helen Mae Cook ve Clara Mae Mitchel bir gün ortasında öldüler. Koşulların farklı olması ayrıca merak uyandırdı: Biri kalp krizi geçirerek öldü, obur Alzheimer hastalığıyla mücadelesine yenik düştü.

Bu telepatik bağda çevresel faktörün de yüksek olduğu düşünülüyor.

Aynı ortamda doğmak kardeşlerin de çevresel faktörlerden aynı oranda etkilenmesini sağlar. Genetik faktörler Buna bakıldığında, bu durum aslında muhtemel olarak görülebilir. Ancak çok şaşırtıcı bir istisna keşfedildi. Doğuştan ayrı olan ve birbirlerini görmeden büyüyen Jim Brothers’ın sanki aynı ortamı paylaşıyorlarmış gibi ortak özellikleri vardı.

Evlat edinen aileler, birbirlerinden habersiz iki bebeğe Jim adını verdiler.

Beni yanlış anlama, sadece isimleri aynı değil. Çocukken sahiplendikleri köpeklere aynı ismi veren kardeşlerin çıkarları da birebirdi. İkisi de matematiği severken ağaç işçiliğine ilgi duymaya başladılar; Her ikisinin de iki evliliği vardı ve ilk eşlerinin adı “Linda” idi. Kulağa ne kadar tuhaf geldiğini biliyoruz!

O zaman size en tuhafını söyleyeceğiz, iki kardeşin ikinci evlendiği kadınların isimleri aynıydı! 39 yaşındaki Jim Lewis, evlat edinilmesiyle ilgili bilgi almak için mahkemeye başvurdu. Ama farklı bir biçimde, başka bir kardeş olan Jim Springer hemen biyolojik ailesini aramaya başladı. Çok geçmeden Jim’ler karşı karşıya geldi. Jim Twins’inHikayesinin birçok yankısı oldu.

Peki tüm bunlar bir tesadüf olabilir mi?

Cevabımız kısa ve net: Evet olabilir! Bu durumda Kuşkusuz çevre koşullarının, yetiştirme ortamının ve koşulların değeri çok büyüktür. Bu, ikizlerin bire bir düşünmesini, bire bir hissetmesini ve bire bir karakter yapısını benimsemesini sağlar. Bilimsel bir sonuca varmayan bu durum, bilim adamları tarafından böyle bir sonuca bağlanıyor. Jim Brothers’ın hikayesinin ise tamamen rastgele bir şekilde geliştiği söyleniyor.

Dünyada 100 milyondan fazla ikiz var. “Bu işin içinde bir iş var, tesadüf olamaz!” Söylemeden önce, bu benzetme 100 milyonda 1Tekrar düşünelim.

Konuyla ilgili birkaç deneyi aşağıdaki görsellerden görebilirsiniz.

Kaynaklar: Penn State Üniversitesi, Utah Üniversitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu