Haber

Dilan Polat ve diğerleri tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

Aralarında Dilan Polat, eşi Engin Polat, Sıla Doğu ve Ahmet Gün’ün de bulunduğu 16 kişi tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Avukat Ahmet Gün hakkında savcılık tarafından yazılan sevk kağıdında, “98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 lira, eşlerinden Dilan Polat’a ait şirkete farklı zamanlarda devredildi” denildi. Gerçek bir mal alımı veya satımı olmaksızın 5 şirket tasfiye halindedir.” Milyonlarca lira değerinde sahte fatura düzenlediği kaydedildi.

18 şüpheliden aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Ahmet Gün’ün de bulunduğu 16 kişi tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılık, hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüpheli Ahmet Gün’ün 5 kişiden biri olan Dilan Polat’a ait şirkete 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira ödediğini belirtti. Tasfiye halindeki şirketler, farklı zamanlarda gerçek bir mal alımı veya satışı olmaksızın. Lira cinsinden sahte fatura düzenlediği kaydedildi.

Aktif olarak pişman olan şüpheli dikkat çekti

Savcılık yazısında, “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkili pişman şüpheli beyanı gibi tüm soruşturma belgelerinin içeriğinden, şüphelilerin gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini işledikleri” belirtildi. sahte fatura ve belgelerle, kâr amaçlı suç örgütü faaliyeti çerçevesinde kurdukları birçok şirket aracılığıyla, MİLDA Gayrimenkul Otomotiv’in San. ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 250 milyon olduğu anlaşılmaktadır.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu