Yaşam

DOST Projesine katılan çocuklar tasarım yapmaya başladı

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen Sen Tasarlarsın Değiştirilebilir Oyunlar Projesi, çocukların, mimarlık öğrencilerinin ve akademisyenlerin bir arada çalıştığı tasarım atölyesiyle devam ediyor. Çalışmanın sonunda çocukların tasarımlarının hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Çocukların yaratıcılıklarını destekleyerek sağlıklı gelişimlerine katkı sağlayacak oyun öğeleri ve alanları oluşturmayı amaçlayan Sen Tasarlarsın Değiştirilebilir Oyunlar Projesi (DOST) adım adım ilerlemektedir. Kamuya açık alanlarda 7-14 yaş arası çocuklarla taşınabilir yaratıcı oyun öğeleri tasarlamayı amaçlayan proje, geçtiğimiz Aralık ayında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, BUÜ Fakültesi öğretim üyeleri tarafından düzenlendi. Mimarlık Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Hasret Yılmaz ile akademisyen ve yöneticilerin katılımıyla imzalanan imza; Hemen ardından çalışmalar başladı.

Prof. Dr. Sibel Polat, Doç. Dr. Ece Şahin önderliğinde BUÜ Mimarlık Fakültesi Temel Bilimler Bölümü doktora öğrencileri Ayşe Burcu Zülfikar ve Neslihan Işık önderliğinde proje çalışmaları hızla ilerliyor. Proje kapsamında çocuklar, 3 hafta boyunca düzenlenen yaratıcı tasarım atölyelerinde akademisyenlerden 3 boyutlu düşünmeyi ve tasarım fikirlerini ifade etmeyi öğrenerek tasarım becerilerini geliştirdiler. Sunulan görsel ve görsellerle klasik oyun unsurlarının dışında kendi oyunlarını üretebilecekleri, değiştirilebilen, taşınabilir ve farklı yerlerde kullanılabilen oyun unsurlarını incelediler. Hayallerindeki oyun öğesi önerilerini çizdiler, modellerini yaptılar, kendi boyutlarında oyun öğeleri ürettiler ve bunları kullanmayı fiziksel deneyimlerle deneyimlediler. Bu aşamaların ardından tasarım atölyesine başladılar.

Pancar Deposu Tasarım Atölyesi’nde gerçekleştirilen 3 günlük atölyede, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden istekli öğrenciler, çocukların ortak fikirlerini dinleyecek, oyun öğelerinin tasarımını geliştirmelerine yardımcı olacak, çizim, kolaj, maket ve dijital kullanarak tasarımlarını ortaya çıkaracak. teknikler.

Yarıyıl tatilini fırsat bilerek atölyeye katılan ve tasarımlar yaratmanın heyecanını yaşayan çocukların bir de sürpriz konuğu vardı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet çocukları çalışma alanlarında ziyaret ederek onlara takviye yaptı. Çocuklarla sohbet eden ve çalışmaları hakkında bilgi alan Önder Fazilet, böyle bir etkinliğe katıldıkları için hepsini tebrik ederek sonuçları sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Önder Fazilet, çalıştaya katılan Prof. Dr. Sibel Polat ve Doç. Dr. Ece Şahin ile de görüşerek süreç hakkında bilgi aldı.

Atölye çalışmasının tamamlanmasının ardından 10 Şubat’ta Mimarlık Bölümü öğrencileri atölyede yapılan tasarımları 3 boyutlu modeller aracılığıyla çocuklara sunacak ve fikirlerini alacaklar. Geliştirilen oyun öğesi tasarımları 24 Şubat’ta Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Nilüfer Kent Konseyi’ne tanıtılacak.
Daha sonra proje grubu ve paydaşların bu oyun unsurlarını gerçeğe dönüştürebilmesi için uygulama projelerinin üretim süreci başlayacak. Oyun elemanlarının prototipleri üretildikten sonra önümüzdeki Eylül ayında çocukların kullanımına sunulması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu